Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща
Коментари Харесай

Марияна Николова обсъди с посланика на Молдова отпадането на PCR тест за молдовците при влизане у нас

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира работна среща с Н. Пр. Анатол Чебук, дипломат на Република Молдова у нас. Основен акцент в полемиката бяха опциите за облекчение на изискванията за пътувания на молдовски жители в България и подготовката за идния зимен сезон.

От началото на месец август молдовски жители могат да посещават България при показване на негативен PCR тест , като все още взаимно с всички способени институции се разискват опциите за отпадане на това условие, осведоми министър Николова.

Тя акцентира, че молдовските туристи са мечтани посетители у нас. През 2019 година те са били повече от 256,7 хиляди, което съставлява растеж от 10.3% по отношение на 2018 година, демонстрират данните на Националния статистически институт.

Н. Пр. Анатол Чебук благодари за проведена среща и осведоми, че се водят диалози за облекчение на транзитно-преминаващите туристи, което се чака да увеличи броя на визитите им. Посланикът сложи въпроса за ограниченията и дейностите, които се възнамеряват за идния зимен сезон. В отговор вицепремиерът увери, че се прави всичко допустимо за застраховане на сезона. За нас е значимо да има задгранични посетители в курортите ни, които са изцяло безвредни, уточни още тя.

По време на срещата бе разисквана и опцията да стартира работа експертна група, съгласно съглашението за съдействие сред Молдова и България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР