Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе конферентен разговор

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе конферентен разговор
Коментари Харесай

Николова: Руските туристи са добре дошли на нашето море

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова организира конферентен диалог с посланика на Руската федерация у нас Н. Пр. Анатолий Макаров. Европейският съюз се чака да вземе решение в идващите дни дали ще включи Русия в листата на страни отвън Общността, с които могат да отворят границите си, оповестиха от Министерство на туризма.

“Надявам се Русия да отпадне от забранителния лист, като реципрочно Вие също да извадите България от забранителния лист за пътувания на руснаците”, акцентира в диалога вицепремиерът.

Тя увери дипломат Макаров, че Русия продължава да е измежду най-важните пазари за българския туризъм и Министерството на туризма ще поставя поредни старания за гарантиране на най-хубавите условия за гостите и туроператорите, предлагащи България като предпочитана дестинация.

Според Николова, съветските туристи са добре пристигнали по българското Черноморие през август и септември и по-късно в СПА и зимните курорти. Българските авиационни управляващи са удостоверили пред Росавиация готовността на националния транспортьор “България ер” незабавно да възвърне полетната си стратегия след приемане на позволение от съветска страна за обновяване на интернационалните полети до България.

Консулските служби на нашата страна в Руската Федерация също имат подготвеност да стартират оперативно работа по издаване на туристически визи при отваряне на границата с Русия, стана ясно още в диалога.

Двете страни се договориха за организирането на българо-руски туристически конгрес в страната ни през последното тримесечие на 2020 година Целта е да бъде отдаден на оздравителния и балнеоложки туризъм след световната пандемия от COVID-19, като част от подписаната сред Министерството на туризма и Федералната организация по туризъм Програма за взаимни дейности.

В идващите дни се чака вицепремиерът Николова да организира конферентен диалог и с ръководителя на Федералната организация по туризъм на Руската Федерация Зарина Догузова.

За интервала януари-май 2020 година е регистриран спад от близо 60% на съветските туристи в България по отношение на същия интервал на предходната година. През 2019 година в страната са пристигнали над 450 000 посетители от Руската Федерация.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР