Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова бе натоварена с

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова бе натоварена с
Коментари Харесай

Министърът на туризма избрана за отговорник на вота

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова бе натоварена с координацията по осъществяването на дейностите, свързани с подготовка на парламентарните избори на 4 април.

Николова е част от държавното управление от квотата на НФСБ. Тя стана вицепремиер, откакто Валери Симеонов напусна поста си след митинги поради репликата му по адрес на майките на деца с увреждания " кресливи дами " с " сякаш заболели деца ".

Решението беше взето от Министерския съвет в сряда и е изненадващо, тъй като до момента тази функционалност е била изпълнявана от вицепремиера Томислав Дончев. Той координираше организацията на президентските избори, евроизборите и локалните избори.

Преди това решение, както и преди да се разболее от ковид, Централната изборна комисия (ЦИК) търсеше точно Дончев като представител на държавното управление. Така стана и единствено преди ден, когато в комисията разискаха, че би трябвало да откри склад за предпазване на машините за гласоподаване за своя сметка, макар че това опонира на обещаното.

" При двете срещи със заместител министър-председателя Дончев, всички бяхме очевидци, направи се стенографски запис, беше дадено, че Министерския съвет ще обезпечи склад, в който да се съхраняват машините. Включително и след изборния ден, най-малко до изборите за президент и вицепрезидент. Нещо повече - преди към две седмици може би получихме едно писмо от господин Дончев, в което той ни питаше дали утвърждаваме склада, за който водят договаряния Министерски съвет и със съответната компания. Изпратихме писмо до Министерски съвет, в което пишем, че утвърждаваме склада. Сега, внезапно разбираме, че склад няма да ни бъде обезпечен. Така че не мога да приема, че в този момент ЦИК би трябвало да търси склад за своя сметка ", сподели по време на съвещанието във вторник вечерта членът на ЦИК Емил Войнов по време на съвещанието на комисията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР