Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов замина за Войводиново,

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов замина за Войводиново,
Коментари Харесай

Каракачанов спешно във Войводиново, където роми пребиха военен

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов отпътува за Войводиново,

където преди два дни локални роми пребиха свиреп ефрейтор от българската войска. Каракачанов ще се срещне с кметовете на селото и на община Марица, Димитър Тосков и Димитър Иванов. На срещата с Каракачанов ще бъде и шефът на ОД Министерство на вътрешните работи.

Очаквайте включвания и от екипа на Канал 3, който също пътува към пловдивското селото, станало сцена на следващия конфликт сред българи и роми.

По-рано през днешния ден кметът на общината призна, че всички цигански къщи в селото са издигнати нелегално и след поредна инспекция на институциите следва събарянето им. 33-годишният военнослужещ от 68-ма бригада на Специалните сили - Валентин Димов, е към момента в тежко положение в болничното заведение, следва му втора интервенция на синусите. От ударите в лицето и по главата той е със строшен нос и скули, както и със спукано тъпанче на ухото. Военнослужещият бе атакуван от момчета от циганската махала на Богоявление, когато им направил забележка да не стоят на пътя пред колата.

Инцидентът провокира възмущението на локалните поданици и митинги, поради което спокойствието в селото беше подсигурено от жандармерията. Полицаите останаха и през днешния ден във Войводиново, а тази вечер се чака митингите да продължат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР