Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова нареди строг контрол

...
Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова нареди строг контрол
Коментари Харесай

Нинова иска строг контрол, за да няма спекула след влизането в сила на антикризисните мерки

Вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова подреди непоколебим надзор за недопускане на далавера след влизането в действие на антикризисните ограничения на държавното управление.

Министър Корнелия Нинова подреди на Комисията за отбрана на потребителите и на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите да изготвят проект за непоколебим надзор и недопускане на далавера с цените след влизането в действие на антикризисните ограничения, които кабинетът утвърди.

Целта е да не се позволява нелоялни търговци да натрупат облаги на гърба на потребителите, съобщи Нинова.

Освен икономическият и обществен резултат, част от ограниченията са ориентирани към изсветляване на бизнеса и понижаване на сивия бранш, се споделя в известие от министерството и като образец се показва нулевата ставка на Данък добавена стойност за хляба.

Корнелия Нинова упорства всички структури на Комисията и Агенцията да създадат проект за непоколебим надзор, тъй че да не се пречи на правилните компании, а тези, които спекулират с цени и укриват налози, да усетят строгостта на закона.

Държавните органи за надзор в структурата на Министерството би трябвало да приготвят методика, по която да се регистрира резултатът от ограниченията след 1 юли и по какъв начин се отразяват те на потребителското търсене и на цените
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР