Вицепремиерът Асен Василев се обърна към парламентарната група на ДПС

...
Вицепремиерът Асен Василев се обърна към парламентарната група на ДПС
Коментари Харесай

Асен Василев към ДПС: Ще продължим да ви пречим, независимо дали сме на власт или не

Вицепремиерът Асен Василев се обърна към парламентарната група на Движение за права и свободи по време на дебатите за предварително освобождение на ръководителя на Народно събрание Никола Минчев.

Подразнен от изявление на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, че дебатът за Никола Минчев трябвало да се насочи към рецесиите в страната, Асен Василев съобщи:

" Аз не желая да пребивавам в страна, в която дебатът за ръководител на Народно събрание не е за индивида, който ще заеме този пост. Дебатът за ръководителя на Народно събрание е и би трябвало да бъде за това кой е най-достоен да го води, не за нищо друго. До момента, до който постовете са функционалност на хора, които не участват в това Народно събрание, България няма да бъде свободна тъкмо от тази мафия и задкулисие, за които говорихте "

Асен Василев отхвърли изказванието на Карадайъ, че държавното управление провокира етническо опълчване, ненавист и разделяне в обществото.

" Не, господин Карадайъ - нашият апел е за опълчване на компаниите и хората, които грабят тази страна без значение от коя етническа принадлежност са. Не не се борим и не проповядваме против хората, които живеят в регионите, които гласоподават за вас. Ние се борим против хората, чиито банкови сметки вие цялостните с метода си на ръководство, със подмолните си сделки и с прословутия разговор, който проповядвате. Този разговор, който вие желаете, е за това по какъв начин да се краде безпардонно и фамилиарност. Ето ви новина- няма да продължи - ние в подобен разговор няма да влезем с никой! "

По думите му държавното управление е почнало смяна, която българското общество изиска и ще желае по площадите всеки ден до момента в който не се сучи

" Независимо от опитите а се образуват безпринципни болшинства и мат за цел единствено едно - да продължат всички схеми, които ние почваме да стопираме. Да, знам, че доста ви пречим. Ще продължим да ви пречим, без значение дали сме на власт или не. "

Василев разяснява изявлението на Мустафа Карадайъ, че най-хубавата антикризисна мярка е оставката на държавното управление.

" За тях това ще бъде антикризисна мярка, тъй като са в рецесия! " - възкликна Василев - Толкова дълбока рецесия, господин Карадайъ, че вие сте подготвен да се прегърнете с " Възраждане ", с цел да свалите това държавно управление. Толкова е дълбока рецесията ца хората, които ви дърпат конците и си седят в сараите. "

Речта на Асен Василев провокира раздвижване измежду депутатите - от " Продължаваме промяната " започнаха да ръкопляскат, а от Движение за права и свободи започнаха да викат " Оставка! "

Вижте цялата му тирада във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР