Витоша Бистрица е новият победител в турнира за купата на

...
Витоша Бистрица е новият победител в турнира за купата на
Коментари Харесай

Витоша Бистрица спечели Купата на АФЛ, Гъргоров с интересно постижение

Витоша Бистрица е новият победител в шампионата за купата на Аматьорската футболна лига. Тази вечер, „ тигрите “ подвигнаха трофея откакто победиха Дунав Русе с 1:0. Финалът се игра на стадион „ Ивайло “ във Велико Търново. Георги Амзин вкара единственият гол в срещата. Това се случи в 33-ата минута, когато Мартин Станкев центрира от фаул и Амзин осъществя с глава.

Футболистите на Николай Христозов започнаха вихрено и в началния четвърт час сътвориха благоприятни условия за попадения. Станкев уцели гредата от фаул в 10-ата минута. Още положения за гол имаше пред русенската врата. След почивката Дунав опита да реализира напън, само че дейностите му бяха разпилени. Съперникът заигра по-затворено, само че организираше рискови контраатаки. В последна сметка Витоша резервира минималния си задатък, който се оказа задоволителен за успех в шампионата. Това е втора купа на АФЛ за отбора от Бистрица. Първият трофей беше завоюван през 2012 година

Настоящият водач на Витоша – Емил Гъргоров пък е първия български футболист, печелил всички национални отборни съревнования – първенец на България, притежател на купата на България, Суперкупата и купата на Аматьорската футболна лига.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР