Витамин В8 се явява водоразтворим витамин. Той се произвежда от

...
Витамин В8 се явява водоразтворим витамин. Той се произвежда от
Коментари Харесай

Хранителни източници на витамин B8

Витамин В8 се явява водоразтворим витамин. Той се създава от организма, само че не може да се твърди, че това е задоволително, с цел да задоволи потребностите на всеки организъм. Кои са съществени естествени източници на витамин В8?

Източници на витамин В8 от скотски генезис

Витамин В8 мое да се открие в месото от органи - черен дроб, бъбреци, месо (свинско, пилешко), съдържа се още в яйчен жълтък и млечни артикули. Може да го получите от ястия с телешки черен дроб, гозби с пилешко и ястия със свинско.

Растителни източници на витамин В8

Витамин В8 се съдържа в шоколад, бобови растения (леща, сушен фасул, сушен грах), сушени плодове и ядки, цитруси, банан, касис, ягоди, ябълки. В някои зеленчуци (зеле, гъби, домати, спанак, авокадо, моркови, соя, в зърнени храни (пшеница и овесени ядки).

Свойства на витамин В8

Витамин В8 е водоразтворим витамин. Той се създава от организма в огромни количества, само че това е задоволително единствено при общото обикновено действие на всички системи.

 Витамин Б8 при бременност

От него имат спомагателна потребност бременни дами и дами, които кърмят. Въпреки това през тези два интервала е за предпочитане да не се одобряват добавки над целесъобразните количества като защитна мярка.

Ползи от витамин В8

Ползите то витамин В8 са доста: Улеснява загубата на килограми и намалява кръвното налягане. Подпомага работата на черния дроб, клетките и нервната система. Понижава стойностите на нездравословния холестерол и влияе успокояващо при нервно напрежение. Подобрява работата на стомаха и на репродуктивната система.

Признаци за недостиг на витамин В8

Признаците за недостиг на витамин В8 са: неточен корем, проблеми със съня, кожни болести, рядка коса, прекъсване на растежа, нервност.

Недостигът на витамин В може да е породен от корист с алкохол, банкет на доста кафе или чай, които унищожават витамина.

Препоръчителните хранителни дози варират от 15 до 300 мг дневно, според от възрастта и други нужди; целесъобразният междинен банкет е 50 мг дневно.

 Витамин В Снимка: 1

Нуждите се усилват и измежду спортистите, изключително при положение на интензивни извършения.

Вече знаете кои са храните с доста витамин В8. За да си го набавяте, похапвайте повече ястия със субпродукти, свежи плодове и специалитети с яйца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР