Витамин С и други мощни антиоксиданти, които се съдържат в

...
Витамин С и други мощни антиоксиданти, които се съдържат в
Коментари Харесай

Червените портокали удължават живота

Витамин С и други мощни антиоксиданти, които се съдържат в огромни количества в алените портокали, дейно дезактивират свободните радикали, укрепват доста имунитета и оказват помощ за изгарянето на мазнините.

В това отношение те са доста по-ценни от елементарните оранжеви портокали. Червените портокали са приети от световноизвестни експерти по храненето като значим съставен елемент на уравновесена диета, богата на потребни субстанции за организма ни.

Не единствено цветът отличава алените портокали от оранжевите. Освен това те са напълно разнообразни на усет, а също по този начин имат голям заряд от антиоксиданти като да вземем за пример флавоноиди и оксикорични киселини, които дружно забавят процесите на стареене на организма.

Сокът от червени портокали значително понижава килограмите и противодейства на натрупването на мазнини в тъканите. Това е обвързвано с антоцианите, пигменти в пурпурен и наследник цвят, които са известни с високата си антиоксидантна интензивност.

Конкретният им резултат се демонстрира в намаляването на натрупването на триглицериди и мастни ресурси. Антоцианите, които се съдържат в алените портокали, модулират триглицеридите, като ги преобразуват директно в сила.

 Цитруси

За да се забавят интензивно процесите на стареене на организма, диетолозите предлагат потреблението най-малко на четири червени портокала на ден. Другият вид за консумация на алените плодове е да се пие сок от тях.

Същите свойства имат и сицилийските червени портокали, които са с оранжева кора като елементарните. Вътрешността им обаче е в наситено алено.

Вкусът им припомня този на малини. Специалисти по растенията настояват, че сицилийските портокали стават по-червени от вътрешната страна, когато в интервала на тяхното узряване дните са доста горещи, а нощите - студени.

Италиански учени създали опит с лабораторни мишки, като две групи от тях хранели няколко дни с висококалорична храна. На едните давали сок от червени портокали, на другите - вода.

В края на опита станало ясно, че тези, които пиели сок от червен портокал, не нараснали тежестта си, за разлика от тези, които пиели вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР