Витамин D заема важно място в борбата с вирусите и

...
Витамин D заема важно място в борбата с вирусите и
Коментари Харесай

Витамин D заема важно място в борбата с вирусите

Витамин D заема значимо място в битката с вирусите и настинките

Лечебните слънчеви лъчи не могат да преминат през стъклото на прозореца в задоволителни количества.

Следователно, в този интервал на самоизолация, когато прекарваме по-голямата част от времето си на закрито, тялото ни не създава задоволително витамин D.

Почти невероятно е да получите задоволително от този витамин от храната. Излагането на слънчева светлина в безвредните часове (когато UV лъчението не е опасно) е единственият метод да получите задоволително от този витамин. Това е основен миг в битката с вирусите.

Колкото по-далеч живеете от екватора, толкоз по-дълго би трябвало да се излагате на слънце.

Витамин D е мастноразтворим витамин, от който човешкото тяло се нуждае, с цел да всмуква калция. Той също по този начин играе значима роля за поддържане на мускулната мощ и цялостната резистентност на организма към разнообразни болести. Дефицитът на витамин D е обвързван с понижена всмукване на калций, загуба на костна маса, понижена мускулна мощ, нараснал риск от фрактури и чести инфекции.

Някои хора се нуждаят от непрекъснато от витамин D, да вземем за пример, в случай че имат остеопороза или други хронични болести.

Групи с по-висок риск от недостиг на витамин D

бебета, хранени единствено с кърмавъзрастни хора, които употребяват храни с ниско наличие на витамин D и не одобряват добавки, съдържащи този витамин хората, които изцяло се придържат към защитните ограничения за излагане на слънце, употребяват храни с ниско наличие на витамин D и не одобряват добавки с витамин Dхората, които прекарват огромна част от времето в дома си, употребяват храни с ниско наличие на витамин D и не одобряват добавки с този витамин хората, които не са в положение да всмукват витамин D от храната (болест на Крон/или целиакия)хората с чернодробни или бъбречни болести, които са по-малко способни да преработват този витамин хората, приемащи избрани медикаменти, които пречат на метаболизма на витамин D хора с наднормено тегло

Източници на витамин D
Излагането на слънце не е сигурен метод за приемане на витамин D. Витамин D от храната и хранителни добавки предлага същите изгоди за здравето като витамин D от слънцето, без риск от излагането на слънце.

За да си набират задоволително витамин D, множеството хора се нуждаят от добавки. Храни, богати на витамин D, са мазната риба и рибеното масло. Някои хранителни артикули са обогатени с витамин D.

Вижте още: Предсказание за ковид. Ето какво споделят астролозите

Витамин D и витамин А са мастноразтворими витамини, които могат да участват в едни и същи хранителни артикули или добавки. Маслото от черен дроб на тресчица да вземем за пример съдържа огромни количества както витамин D.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР