Висшият съдебен съвет се събира, за да избере заместник на

...
Висшият съдебен съвет се събира, за да избере заместник на
Коментари Харесай

ВСС се събира днес, избира заместник на Гешев

Висшият правосъден съвет се събира, с цел да избере заместител на Иван Гешев, който беше отхвърлен от поста основен прокурор. Той може да бъде краткотрайно завещан от някой от неговите заместниците.
Прочетете още
„ Ще се съберем с сътрудниците през днешния ден при започване на работния ден и ще обсъдим по кое време да създадем гилдия с оглед решението. Може да бъде през днешния ден изключителната гилдия “, съобщи Георги Кузманов от Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет във връзка това по кое време ще бъде определен заместител на Иван Гешев, след като вчера президентът подписа указа за освобождението на основния прокурор.

Той добави, че Иван Гешев може да бъде заместен и от някой, който не е прокурор. „ Законът планува и такава опция, в случай че никой от заместниците му не одобри да прави това заменяне, тогава ще би трябвало да се избере различен магистрат със стаж. Важно е той да познава добре работата на Върховна касационна прокуратура “, сподели Кузманов пред БТВ.

По думите му може да е всеки един от заместниците му, в това число и Борислав Сарафов.

Кузманов разяснява и това, че е бил в състава, който е избрал Иван Гешев за основен прокурор. „ Никой не може да знае кой какъв е преди да му се дадат пари или власт. Явно властта, която получи основния прокурор изкриви неговите усещания и той стартира да се държи доста несъответстващо. Един основен прокурор следва да провежда работата на прокуратурата. Моето мнение е, че сгреших с избора си за Иван Гешев “, сподели той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР