Висшият съдебен съвет се събира от 9 ч., за да

...
Висшият съдебен съвет се събира от 9 ч., за да
Коментари Харесай

ВСС обсъжда дали да уволни Иван Гешев, той заминава за Европарламента

Висшият правосъден съвет се събира от 9 ч., с цел да продължи разискването за премахване на Иван Гешев като основен прокурор - следващо съвещание след.

Този път кадровиците ще би трябвало да изслушат зам.-главния прокурор Даниела Машева, която е участник в прословутата конференция на 15 май, на която Гешев разгласи протест против " политическия отпадък " в Народното събрание.

Заради този израз, който се възприе от Висш съдебен съвет като образец за уронване престижа на правосъдната власт, е и настояването за отстраняването на основния прокурор.
Междувременно стана ясно, че Иван Гешев си е намерил нови " слушатели " - този път в Европейския парламент, където ще бъде изслушан на съвещание на Мониторинговата група към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи във връзка обстановката в България.Групата, в която членува Елена Йончева (БСП), правеше няколко съвещания в последните 3 години във връзка разнообразни корупционни кавги в страната - в това число за " Барселонагейт ".
Очаква се и българското Народно заседание да вземе решение дали да изслуша Иван Гешев по негово лично искане, което беше декларирано в самия завършек на предходната седмица.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР