Висшият съдебен съвет прие правилата за избopa нa cпeциaлен пpoĸypop,

...
Висшият съдебен съвет прие правилата за избopa нa cпeциaлен пpoĸypop,
Коментари Харесай

ВСС прие правилата за избopa нa cпeцпpoĸypop, който да разследва главния

Висшият правосъден съвет одобри разпоредбите за избopa нa cпeциaлен пpoĸypop, ĸoйтo да paзcлeдвa основния прокурор и неговите заместници, заяви БНР.
След като те бъдат оповестени на страницата на Съвета, правосъдните кадровици ще открият и незабавно по-късно до момента в който Конституционният съд не каже опонира ли новата правна фигура на главния закон.
 Следователите избират собствен представител в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет Следователите избират собствен представител в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет
Започна гласуването на следователите за избор на собствен представител в Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет. Единственият претендент за член на прът...
Съдът беше сезиран от президента Румен Радев, а конституционните съдии единомислещо взеха решение да обсъдят настояването на президента всъщност.
Конституционният съд ще прегледа всъщност дали опонират на Конституцията измененията в Закона за правосъдната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, с които се вкарва фигурата на прокурор, който може да проверява обвинител номер едно или неговите заместници.
В предаването „ 12+3 “ Велислав Величков от самодейността „ Правосъдие за всеки “ разяснява: „ и без аналог, леко обезчестяване на понятието за правораздаване... Този специфичен прокурор не би трябвало да е в системата на прокуратурата. Не би трябвало да е персонално зависещ на основния, може да е магистрат, който да се регистрира пред Висш съдебен съвет “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР