Висшият административен съд на Белгия - Държавният съвет, спря затварянето

...
Висшият административен съд на Белгия - Държавният съвет, спря затварянето
Коментари Харесай

Висшият съд в Белгия отмени затварянето на кина и театри, властите не се били мотивирали

Висшият административен съд на Белгия - Държавният съвет, спря затварянето на концертни зали, кина и други места за забавление, оповестява „ Ройтерс “.

Тази мярка беше оповестена предходната седмица от министър-председателя Александър Де Кро, с цел да се спре разпространяването на новия вид на ковид - „ Омикрон “. Театрите обаче оспориха рестриктивните мерки в съда, а в Брюксел се организираха митинги против затварянето на салоните и кината, оповестява БТВ.

Властите не са потвърдили " по какъв метод, че местата за развлечения са изключително рискови за здравето на хората... в смисъл, че биха популяризирали ковид до степен, нужна за предписание на тяхното затваряне ", се споделя в претекстовете на магистратите. Според тях мярката е „ непропорционална “.

„ Ройтерс “ отбелязва, че решението на съда не е финално. Не е ясно и какво обгръща и понятието културна институция в решението на съдиите по отношение на рестриктивните мерки, само че в нея сигурно не се включват клубовете и боулинг залите, написа организацията.

Белгия означи спад на случаите на ковид след пик в края на ноември, само че напоследък случаите на „ Омикрон “ нарастват бързо и сега те обгръщат над половината от новорегистрираните инфектирани.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР