Висшияг антикорупционен съд на Украйна задължи Националното антикорупционно бюро (НАБУ)

...
Висшияг антикорупционен съд на Украйна задължи Националното антикорупционно бюро (НАБУ)
Коментари Харесай

Започва дело срещу Кличко за държавна измяна

Висшияг антикорупционен съд на Украйна задължи Националното антикорупционно бюро (НАБУ) да стартира наказателно произвеждане по отношение на опцията за държавна измяна от кмета на Киев Витали Кличко и двамата му заместници. За това заяви украинската организация Новини.
По данни на организацията може да се приказва за няколко закононарушения едновременно, в това число корист със служебно състояние, приемане на непозволена облага, заграбване на държавни средства и държавна измяна.
Съдът в това време реагира на жалбата, получена по отношение на бездействието на НАБУ. Според " Ехото на Киев ", производството е инициирано от депутати на градския съвет в Киев. Според тях Кличко и чиновници на столичната държавна администрация и на " Дирекция за създаване на уреди за авто превоз в Киев " биха могли да са завишили разноските за реорганизация на моста на Шулявски. Според ищците бенефициентът може да е била изпълнителя на плана, „ Северно-украинският алианс за строителство “, който е част от корпорацията „ Укрбуд “.
Депутатите също по този начин считат, че Кличко би могъл да е съдействал за " противозаконното практикуване на права на благосъстоятелност " на юридически лица, свързани с някогашния му политически помощник и бенефициент, „ Укрстрой Инвест “ и „ Укрбуд Девелопмент “ Максим Микитас.
Върховният антикорупционен съд на Украйна прегледа жалбата по-специално за нерегламентирано развиване и неразрешено възобновяване на жилищни и нежилищни здания в Киев и на 18 октомври разпореди на НАБУ да стартира дело.
През лятото в Киев стартира да се приказва за опцията за предварителни кметски избори. Медиите даже загатнаха вероятен интервал от време: октомври - ноември тази година. В средата на септември 2019 година Витали Кличко разгласи началото на съвещания с депутати от Киев за предварително преустановяване на пълномощията на Киевския градски съвет.
Следващите кметски избори би трябвало да се проведат през 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР