Висши представители на Пентагона смятат, че изтеглянето на САЩ от

...
Висши представители на Пентагона смятат, че изтеглянето на САЩ от
Коментари Харесай

В Пентагона смятат, че изтеглянето на САЩ от Афганистан е стратегически провал

Висши представители на Пентагона считат, че изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан е стратегически неуспех, а към президентската администрация не престават да валят упреци.

През август президентът Джо Байдън реагира на рецензиите с аргумента, че никой не го е предизвестил да не изтегля всички военни по едно и също време и това е довело до непредвидените обстановки. Изявлението на високопоставени генерали обаче безусловно опонира на изявлението на президента.

Командирът на Централното командване на Съединени американски щати военачалник Кенет Франк Макензи съобщи по време на чуване в Сената, че по-рано тази година той е предложил 2500 бойци да останат в Афганистан след отдръпването.

Още през есента на 2020 година по време на администрацията на Тръмп неговият съвет е бил Съединени американски щати да продължат да поддържат даже близо двойно повече - към 4 500 бойци в Афганистан. Подобна рекомендация споделя с президента и командващият американските военни елементи в Афганистан ген. Скот Милър.

Макензи признава, че са обсъждали тази рекомендация на ген. Милър с Джо Байдън и той се е замислил върху предлагането, само че военните отхвърлят да разясняват дали президентът е бил откровен в изказването си за това получил ли е съвет от тях за своите дейности или не.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР