Висш руски командир вероятно е убит в Украйна. Генерал-лейтенант от

...
Висш руски командир вероятно е убит в Украйна. Генерал-лейтенант от
Коментари Харесай

ВСУ ликвидира руския ген.-лейт. Татаренко при атаката срещу военното летище "Белбек" в Крим

Висш съветски пълководец евентуално е погубен в Украйна. Генерал-лейтенант от Върховен касационен съд на РФ Александър Татаренко е измежду десетте починали при офанзивата над летище " Белбек " във краткотрайно окупирания Крим на 31 януари, твърди Daily Mail.
 
63-годишният Татаренко е най-високопоставеният от десетте починали военни. Атаката, при която са употребявани ракети Storm Shadow, е  насочена против военновъздушната база " Белбек " в окупирания Крим, която е била командвана от Татаренко. Тази база е стратегически значима за нападенията против Украйна и служи за подсилване на съветското въздействие на полуострова.
 
Daily Mail оповестява, че " по летището са били изстреляни седем британско-френски ракети Storm Shadow/SCALP ALCM. Четири от тях са свалени от силите за противовъздушна защита, а три са поразили задачата ".
 
Британската медия показва също, че ракетната офанзива е унищожила съветски радар и информационно оборудване, както и военно съоръжение в базата край Севастопол. Има и непотвърдени известия за вероятни вреди по съветски военни самолети. Според известията ракетите са минали по нов маршрут през морето, а не по суша.
 
Смята се, че Татаренко е 13-ият съветски военачалник, погубен в спора, който продължава към този момент 23 месеца. Твърди се, че Татаренко се е пенсионирал преди войната, само че се е върнал на работа след съветската инвазия в Украйна. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР