Високото кръвно налягане е основен фактор за сърдечносъдови заболявания, инсулт,

...
Високото кръвно налягане е основен фактор за сърдечносъдови заболявания, инсулт,
Коментари Харесай

Пет сутрешни навика, които понижават кръвното налягане

Високото кръвно налягане е главен фактор за сърдечносъдови болести, инсулт, бъбречни болести и други съществени здравословни проблеми. Контрол ът на кръвното налягане е от значително значение за положителното здраве и за понижаване на риска от тези болести.

Има няколко потребни утринни навика, които могат да оказват помощ за надзор на кръвното налягане. Те включват:
Ограничаване на кофеин а

Кофеин ът е стимулант, който може да увеличи кръвното налягане. Препоръчително е да се ограничи потреблението на кофеин до 400 мг дневно, което се равнява на към четири чаши кафе.
Здравословна закуска
Пропускането на закуска може да докара до нараснали стойности на кръвното налягане. Здравословната закуска, която включва пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и протеини, може да помогне за поддържане на естествени равнища на кръвното налягане.
Елиминиране на добавените захари
Добавените захари могат да покачат възпалението в тялото, което от своя страна може да докара до високо кръвно налягане . Препоръчително е да се заобикалят храни и питиета, които съдържат добавени захари .
Регулярно спортуване
Физическата интензивност е значима за цялостното здраве, в това число и за надзор на кръвното налягане. Препоръчително е да се спортува най-малко 30 минути всеки ден.
Медитация и надълбоко дишане
Техниките за надълбоко дишане могат да оказват помощ за понижаване на напрежението и за възстановяване на надзор а на кръвното налягане. Препоръчително е да се медитира или да се практикува надълбоко дишане заран след пробуждане.

Ако имате високо кръвно налягане , е значимо да се консултирате с доктор, с цел да получите подобаващия проект за лекуване. Упражненията, здравословното хранене и надзор ът на напрежението са значими съставни елементи на този проект.

Ето някои съответни препоръки за здравословна закуска:
Яжте пълнозърнести храни, като овесени ядки, пълнозърнест самун или тост.Добавете плодове и зеленчуци, като банан, ябълка, портокал или броколи.Яжте протеини, като варени яйца, кисело мляко или сирене.
Избягвайте закуски, които съдържат доста наситени мазнини, рафинирани въглехидрати или добавени захари . Те могат да покачат кръвното налягане и да доведат до други здравословни проблеми.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР