Високото кръвно е един от най-често срещаните здравословни проблеми в

...
Високото кръвно е един от най-често срещаните здравословни проблеми в
Коментари Харесай

Как да свалим високото кръвно със спорт

Високото кръвно е един от най-често срещаните здравословни проблеми в международен мащаб. То изисква специфични грижи и наблюдаване, само че никога не значи, че би трябвало да забравим за спорта. Дори в противен случай - той е страховит метод, с цел да поддържаме кръвното си в по-нормални граници. Разбира се, постоянно би трябвало да имаме едно мислено.
 Високото кръвно налягане и няколко елементарни метода да му влияем без медикаменти
Какво да създадем, в случай че подвигаме кръвно

Има няколко елементарни метода да му повлияем

Редовната физическа интензивност е от значително значение за нашето здравословно положение. Когато сме диагностицирани с високо кръвно налягане, има една специфична група извършения, която дава отговор на нашите нужни - аеробните .

Те покачват успеваемостта на сърдечно-съдовата система, като карат сърцето ни да бие по-ефективно, с цел да можем да получим задоволителен кръвен поток при по-ниско кръвно налягане. Това също оказва помощ на мускулите да употребяват кислорода по-ефективно.
 Снимка 510866

Високата аеробна интензивност форсира сърдечния темп и това води до намаление на кръвното налягане. За да получим стремежи резултат, тренировките би трябвало да бъдат най-малко 150 минути на седмица - пет дни по 30 минути.

С проучвания е потвърдено, че можем да достигнем седмичната си цел и единствено през двата дни на уикенда и това също ще окаже резултат върху кръвното ни. А даже малко намаление на неговите граници води до доста по-голямо понижаване на риска от инсулти и инфаркти.

Ходене

То е най-лесният метод да се поддържаме в добра форма и в положително здраве. Според проучване от 2019 година, 30 минути на пътеката заран намалява равнищата на кръвното налягане даже при по-възрастни хора и такива с наднормено тегло.
 Снимка 510863

Разбира се, можем да се оправим и без пътека, като изберем разходките на открито, без значение какво е времето. И колкото повече крачки навъртим за ден, толкоз повече се усилва резултатът върху кръвното налягане и границите се намаляват, предава.

Други потребни тренировки

Плуването, джогингът, карането на колело и скачането на въже са различен метод, по който да се погрижим за кръвното си, а и освен. Като бонус може да свалим някои и различен непотребен кг и да се отървем от насъбрания стрес, който също води до високо кръвно.
 Снимка 510862

Истинският резултат

Важно е да се означи, че по време на самата подготовка кръвното налягане се покачва дружно с пулса. Когато приключим обаче, то последователно се възстановява. А резултатът за последователно намаление на стойностите кръвното би трябвало да се забележи още след първата седмица постоянно спортуване и продължава, до момента в който и ние не се отхвърляме.
 Тренировките, калориите, отслабването и какъв брой постоянно да упражняваме, с цел да свалим килограми
Колко постоянно да упражняваме, с цел да свалим килограми

Само за амбициозни

Разбра се, спортът не може да замести медикаментите за кръвно и в случай че имаме предписани, не трябва да стопираме да ги одобряваме. А постоянните тренировки би трябвало да са комбинирани и с други промени в метода на на живот, като понижаване на потреблението на сол, поддържане на здравословно тегло, отричане от алкохола и тютюнопушенето.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР