Високосната година е възникнала преди хиляди години, когато древните астрономи

...
Високосната година е възникнала преди хиляди години, когато древните астрономи
Коментари Харесай

Високосната 2024 година - какво да правим за късмет

Високосната година е зародила преди хиляди години, когато античните астрономи забелязали, че Земята обикаля към Слънцето не тъкмо за 365 дни, а за 365 дни и 6 часа, което постанова и прибавянето на още един ден през избран интервал. Така се изравнява салдото, с цел да не се изместят сезоните. Ако постоянно означаваме в календара 365 дни за годината, ще настъпи дисбаланс сред астрономическа година и сезони. Ето някои от поверията, които би трябвало да съблюдаваме, с цел да ни динесе годината шанс:

1. Носи се сребро

Едно от най-познатите поверия, които са положителни по отношение на високосната година е, че би трябвало да се носят сребърни бижута. Това е по този начин, тъй като хората от древността са вярвали, че благородният метал гони злите сили и неприятния шанс. Те считали, че високосната година носи със себе си несгоди и бедствия, а среброто защищава притежателя си от тях. Затова в предишното всеки се стремял да носи сребърна монета в себе си за здраве, а през днешния ден множеството дами и господа се окичват със сребърни бижута.

2. Не се подписва брак

Според поверията, във високосната година не би трябвало да се подписва брак, тъй като той ще бъде изпълнен с злощастие, недоразумение и е изцяло допустимо да приключи с бракоразвод. Затова множеството хора чакат още 12 месеца, с цел да се врекат във безконечна честност, заобикаляйки неприятната прокоба на спомагателния ден през февруари.

3. Не се развеждайте

След като ви забранихме сватбите, може би ще си помислите, че разводите са позволени. Всъщност, не. През високосната година също не е добре да се развеждате, без значение какъв брой не се разбирате с колегата си. По-добре се разделете, само че останете женени. Поверието гласи, че нито един от разведените през високосна година двойки няма да откри щастието още веднъж.

4. Не се строи и не се продава къща

Както казахме нагоре, никакви промени не са приветствани във високосната година. Строенето на къща може да звучи като ново начало, само че е по-добре да го оставите за различен интервал. Древните хора са вярвали, че дом, чието създаване е почнало през такава година, е заплашен от заболявания и несгоди.

Същото важи и за продажба на недвижимо имущество. Поверието гласи, че парите, добити от сходна договорка през високосна година, ще донесат единствено злощастие и отчаяние на притежателя си.  

5. Бременните и родилките да не се подстригват

Дамите, които чакат дете, по-добре да не си записват час при фризьора в продължение на деветте месеца. Смята се, че отрязаната коса ще донесе неприятен шанс на новороденото. Като цяло, главното вярване е, че бременните не би трябвало да се приближават до никакви остри предмети през високосната година. 

6. Първият дъжд отмива неприятния шанс

След толкоз отрицателни поверия и суеверия, несъмнено към този момент желаете непосредствено да прескочите в 2025 година. Всъщност има по какъв начин да се противопоставите на неприятния шанс. Трябва единствено да изчакате първия дъжд за годината, с цел да излезете на открито без шапка или чадър и да се намокрите. Древните хора вярвали, че по този начин природата ще отмие всички несгоди и несгоди от вас, с цел да даде началото на една положителна и ползотворна година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР