Високият индекс на омега-3 полиненаситени мастни киселини в организма значително

...
Високият индекс на омега-3 полиненаситени мастни киселини в организма значително
Коментари Харесай

Това вещество в организма предпазва от смърт при COVID-19

Високият показател на омега-3 полиненаситени мастни киселини в организма доста понижава риска от гибел от новия вид коронавирусна зараза.

Учените от дълго време допускат, че омега-3 полиненаситените мастни киселини са от значително значение, когато става въпрос за устойчивостта на организма към ковид.

Но научното удостоверение на тази догадка се появи едвам в този момент - с помощта на работата на експерти от Медицинския център Cedars Sinai и учени от Института за мастни киселини (FARI).

Авторите на изследването изследват омега-3 показателя (O3I - общото равнище на EPA и DHA мастни киселини в мембраните на алените кръвни клетки) в кръвни проби, получени от 100 пациенти с ковид.

Анализите са направени по време на хоспитализация, при която не всички пациенти са оживели - 14 от тях са умряли от COVID-19.

" Оказа се, че 13 от 14 смъртни случая са регистрирани в групата с най-малък % O3I под 5,7%. Все още нямаме задоволително данни, с цел да създадем дефинитивни изводи, само че всичко демонстрира, че омега мастните киселини могат доста да понижат вероятността на гибел от затруднения на COVID-19 ", споделя доктор Араш Ашер, помощник в Института за рак на Самуел Ошин в Медицинския център Сидър Синай (Лос Анджелис, САЩ), написа уеб сайтът Zdrave.to

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР