Високите сметки за ток застрашават от затваряне общинския рехабилитационен център

...
Високите сметки за ток застрашават от затваряне общинския рехабилитационен център
Коментари Харесай

Високи сметки за ток застрашават от затваряне социален център за рехабилитации в Стралджа

Високите сметки за ток заплашват от затваряне общинския рехабилитационен център в Стралджа. Разходите за електричество са нарастнали повече от три пъти и към този момент доближават 3000 лв., което е непостижима сума.

Услугите в центъра се употребяват от 40 души със характерни потребности, които могат да останат без по този начин нужната за тях социално-медицинска помощ, заяви пред публицисти заместник-кметът на Стралджа Гроздан Иванов.

По думите му се обмислят разнообразни разновидности за опазване на действието на Центъра за обществена рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/. " Имаме двама рехабилитатори, в случай че съкратим единия, качеството на услугата пада и няма да може да се обслужват толкоз огромен брой консуматори. Губейки консуматори, губим и потенциала и вървим към затваряне ", сподели Иванов.

От Общината обмислят разновидности с различно отопление от геотермални извори, само че процедурите ще лишават време, добави зам.-кметът.

Пет публични здания в Стралджа - двете учебни заведения, двете детски градини и общинската администрация се отопляват на парно с термална вода от 2016 година насам. Използва се водата от извор, който е с дебит 7 литра в секунда и температура на водата 78 градуса. Проектът за близо 1 млн. лв. беше осъществен благодарение на Норвежкия финансов механизъм.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР