Висока възбудимост, чувство за превъзходство, липса на умора и липса

...
Висока възбудимост, чувство за превъзходство, липса на умора и липса
Коментари Харесай

Как се променят реакциите на шофьорите след употреба на наркотици?

Висока възбудимост, възприятие за предимство, липса на отмалялост и липса на сдържаност за рискови обстановки. Това се случва при сядане зад кормилото след приложимост на алкохол и опиати. Визуална картина за резултата от тяхното влияние основават специфични очила, които оказват помощ да се добие действителна визия за забавянето на реакциите и изкривеното усещане за отдалеченост.

Как се трансформира държанието на водач, който е поставил такива очила, разясняват автомобилният играч Румен Дунев и Владимир Тодоров.

Употребата на опиати играе доста неприятна смешка на водачите. Възприятията за обектите не са действителни. Скоростта на автомобила, който удари Милен Цветков, е към 80 км/ч. С такава скорост за една секунда колата минава 22 метра, а в случай че реакциите са забавени дистанцията доближава до 44 метра, изясни Дунев.

Тези очила са доста добър способ да покажат образно какво се случва с ръководството, по какъв начин се губи ориентировка и не може да се реши отдалеченост, уточни Тодоров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР