Vision 357 Speedster е името на нов концептуален автомобил от

...
Vision 357 Speedster е името на нов концептуален автомобил от
Коментари Харесай

Porsche представи Vision 357 Speedster в Гудууд - видео

Vision 357 Speedster е името на нов концептуален автомобил от немския производител на спортни коли Porsche. Концепцията бе показана по време на 30-ата годишнина на фестивала на скоростта в Гудууд. Vision 357 Speedster е сестринският модел на затвореното Porsche Vision 357, с което швабите започнаха личната си юбилейна година.

„ Porsche Vision 357 се съотнася с първата моделна серия на Porsche, мечтаната спортна кола на Ferry Porsche “ - споделя Майкъл Мауер, началник на стила в Porsche - „ И защото 356 се е вписал в нашата групова памет на марката като отворена и затворена версия, същото важи и за концепцията в двата й разновидността. Porsche Vision 357 Speedster въплъщава същността на марката. Удоволствието от шофирането и динамичността му се срещат в извънредно чиста форма тук. “

Vision 357 Speedster е основан на технологията на Porsche 718 GT4 e. Електрическият мотор и технологията на батерията идват от Mission R, а шасито от 718 GT4 Clubsport. След международната си премиера на Goodwood Festival of Speed, дизайнерското изследване ще бъде изложено на тазгодишното Rennsport Reunion в Съединени американски щати в края на септември.



Типично за Speedster, концепцията има плоско, скъсено предно стъкло, което още повече акцентира монолитното тяло. Върху дясната страна на транспортното средство се простира брезент - по този начин нареченото було на тона, както е било постоянно срещано в откритите спортни коли в предишното. Облегалката за глава на лидера наподобява плаваща, тъй като зад нея се намира конструиран защитен карбонов детайл за катурване. Отзад е капакът за слагане и точките за закрепването за характерен горен комплект Speedster.

Широката диря основава усещане за здравина и способства за стабилността при шофиране. 20-инчовите колела са направени от магнезий и имат капаци от въглеродни нишки и централни ключалки. Те също по този начин образно припомнят на именито колело на Porsche: 356 A и 356 B с барабанни спирачки, които имаха джанти с очевидно огромния кръг на болтовете от 205 милиметра.

Интериорът е стеснен до най-важното и е съгласуван напълно с лидера. Седалката е спортна и дълбока. Корпусът на седалката от CFRP е интегриран в монокока. Шофьорът седи на подложки, покрити с Racetex и е закрепен от шестточков колан с ремък Miami blue. Инструменталното табло е ситуирано като транспарантна повърхнина върху кормилната колона.

Цялото табло е направено от забележим въглерод. Като опция на класическата жабка има сини каишки Miami горе вдясно, които могат да се употребяват за фиксиране на принадлежности. Вместо стандартната ръкохватка на вратата има елементарна текстилна примка. Този подробност от моторните спортове има за цел да спомогне за понижаване на тежестта.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР