Вирусните инфекции сред децата напоследък са се увеличи, често се

...
Вирусните инфекции сред децата напоследък са се увеличи, често се
Коментари Харесай

Педиатър: Увеличили са се вирусните инфекции сред децата, често се стига и до болнично лечение

„ Вирусните инфекции измежду децата в последно време са се усили, постоянно се усложняват и е необходимо болнично лекуване “. Това съобщи в изявление за Българска телеграфна агенция д-р Добринка Стойчева, шеф на Детското поделение в Многопрофилната болница за интензивно лечение „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ в Ловеч.

По думите ѝ се вижда усилване на инфекциите на дихателната система, като от ден на ден деца са диагностицирани с пневмонии, бронхиолити и ларингити. При тях се постанова лекуване с антибиотик и се хоспитализират.

Д-р Стойчева сподели още, че при децата, които не боледуват доста и са с добър имунитет, рядко се стига до пневмония, само че при тези с по-намален имунитет инфекциите се усложняват до бронхопневмония.

Причината за увеличените случаи на вирусни инфекции съгласно доктор Стойчева е, че след рухването на противоепидемичните COVID мерки децата към този момент по-свободно излизат на открито, не се поставят и маски.

„ В детските градини ги одобряват здрави, само че някои деца са в инкубационен период и не може да се каже дали още са заболели или не и заразяват останалите. В детските колективи е по този начин “, разяснява педиатърът.

Тя поучава родителите да закаляват децата си, да не се прибързва незабавно при всяко едно заболяване да се включва антибиотик.

„ Трябва да се изчаква първите дни, със симптоматични средства, с някои противовирусни препарати, които ускоряват имунитета и да не се бърза с антибиотик. Много се усилва устойчивостта на микроорганизмите към антибиотици и те не работят “, уточни доктор Стойчева.

Тя сподели още, че с изключение на питателните добавки, които ускоряват имунната система, още по-добре е децата да одобряват пресни плодове и зеленчуци. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР