Виртуозът Светлин Русев, професор в Националната консерватория в Париж, идва

...
Виртуозът Светлин Русев, професор в Националната консерватория в Париж, идва
Коментари Харесай

Слушаме цигулка от златния период на Страдивари

Виртуозът Светлин Русев, професор в Националната консерватория в Париж, идва за концерта си в Пловдив с неповторима цигулка „ Страдивари ”, която е на 312 години.

Тя е правена през „ Златния интервал ” на занаятчия Антонио Страдивари, който съгласно науката е сред 1700 и 1725 година.  

С произведения на Паганини в Епископската базилика, и с ариите на Ромео и Жулиета в Стария град, този уикенд не престават “Дни на музиката в Балабановата къща ”.

Световният цигулар Светлин Русев и квартет Филхармоника ” ще създадат мощен концерт в базиликата на 26 ноември от 18.30 часа. Те ще изпълнят произведения на Паганини, Пиацола и Милчо Левиев.

Като дете Светлин Русев е желал да е водач на изтребител. Родителите му са професионални музиканти и пътят му се оказва предначертан. Той е професор и в влиятелната Haute Ecole de Musique в Женева.

В неделния ден в Балабановата къща ще оживеят две велики любовни истории -  на Ромео и Жулиета от нещастието на Шекспир и на Тони и Мария от “Уестсайдска история ” на Ленард Бърнстейн. За този концерт оперната прима Красимира Стоянова приготвя артистите Стефани Кръстева и Емил Павлов. 

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща ” е част от Културния календар на Пловдив и се реализира с поддръжката на Община Пловдив, Фондация “МузикАртисимо ” и Министерство на културата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР