„Виновен съм много пред българите, че не тикнах Иван Костов

...
„Виновен съм много пред българите, че не тикнах Иван Костов
Коментари Харесай

Никола Филчев: Виновен съм много пред българите. Не тикнах Иван Костов в затвора, където му е мястото

„ Виновен съм доста пред българите, че не тикнах Иван Костов в пандиза, където му е мястото. Той разсипа България “ – тези мощни думи са на някогашния основен прокурор Никола Филчев, който пред организация БЛИЦ разяснява обстановката към Иван Костов, който бе погнат от Национална агенция за приходите поради съмнителни 400 000 лева на фамилията му.

„ ВИДЯХ ЕДИН КРАДЕЦ, ЗАЛОВЕН НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО, КОЙТО ГЪГНЕШЕ, МАЗНЕШЕ съдебна експертиза НА ВЛАСТТА, ОПРАВДАВАШЕ съдебна експертиза ПРЕД ФИНАНСОВИТЕ ОРГАНИ И ПРОКУРАТУРАТА, ЧЕ НЕ БИЛ КРАЛ, АМИ САМО СПЕСТЯВАЛ И СИ УПРАВЛЯВАЛ ДОБРЕ МИЛИОНИТЕ “, КАЗА ФИЛЧЕВ.

„ С това изявление Костов бяга пред вятъра. Ако прокуратурата му повдигнела обвиняване, това щяло да е политическа провокация против неговата партийка преди изборите, посягане против демокрацията и евроатлантическите полезности. Нищо ново не е измислил. Това го практикува към този момент четвърт век. Хващат го да краде, а той скача като жилнат и крещи „ Не е по европейски. Да се реформира прокуратурата. Да се промени Конституцията. Най-малкото – да се махне неприятния основен прокурор, “ разяснява проф. Филчев.

„ Според Костов излиза, че всеки апаш е герой за европейска прокуратура. Така злословеше и продължава да злослови той против всички основни прокурори, които не му прислужват, а му търсят отговорност за кражбите. Така скача против Татарчев, против Филчев, против Цацаров, а в този момент и против Гешев “, безапелационен е някогашният обвинител №1.

„ Двуличието е за Костов метод на живот. По същото време когато Костов купува за милиони земя в Добруджа, жена му, с цел да покаже, че и тя е потърпевша от банкрута на КТБ, се оплаква, че взела самун и мляко в магазина, само че нямала пари да ги заплати, та се наложило да ги остави в магазина. В същото време костовата дъщеря получава на месец по 100 професорски заплати от КТБ за „ съвещания “ и още толкоз за „ наеми “. Отврат “, разяснява Филчев.

„ Виновен съм доста пред българите. Че не го тикнах в пандиза, където му е мястото. Костов употребява цялата държавна власт, с която разполагаше като министър председател – следените от него парламент и държавно управление, следения съд посредством костовиста Иван Григоров, следените медии, неограничения финансов запас, непознатите посолства, с цел да ме злепоставя, да ме тормози и да избегне наказателна отговорност. И той съумя – не беше наказан. Жена му беше съдена за неплащане на налози, само че съдът на костовиста Григоров я оправда “, добави още някогашният основен прокурор.

КОСТОВ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА, ЧЕ РАЗСИПА БЪЛГАРИЯ, КАТЕГОРИЧЕН Е ФИЛЧЕВ.

„ Що се отнася до концепциите на Костов за прехода, те претърпяха цялостен провал. Либерализмът в световния свят се провали. Особено в стопанската система. Икономическият демократизъм на Костов се свежда до това – всичко се взема решение от пазарната безредица, т.е. от единствено себе си. Няма потребност от никакви правила. По този кардинален въпрос Костов надълбоко бърка, в случай че въобще го е вълнувал. Това е главният въпрос за съотношението сред правила (ред) и независимост в обществото. Без страна, без държавна благосъстоятелност, без държавна регулация не може да има сполучлива, добре разрастваща се страна. Китай е най-яркият образец за това “, разяснява Филчев.

При Костов ни споделиха ясно: „ Прокуратурата да се занимава с джебчийските обири и да не рови в приватизацията. Иначе ще я трансформира в организация към Министерския съвет “, напомня Филчев.

„ И опита, само че не съумя. Къде бяха тогава днешните борци за разделяне на управляващите, за самостоятелна правосъдна власт? Къде бяха тогава самостоятелните медии? Днес прокуратурата непрекъснато вика представители на ръководещите на разпити, повдига им обвинявания и ги предава на съд. Някои са даже наказани. И по какъв начин реагира министър председателят Борисов? Отнася се с почитание към решенията на прокуратурата и съда, а не ги оспорва. Макар че надали са му приятни всичките решения. Впрочем той се отнасяше с почит към съда и прокуратурата и тогава, преди двайсетина години. Ако в този момент ръководещите си разрешат да реагират както тогава Костов, в случай че четат заявления против прокуратурата по малкия екран и заплашват правосъдната власт, през днешния ден те надали ще оцелеят. Но тогава това беше допустимо “, разяснява някогашният основен прокурор.

КОСТОВ И НЕГОВИТЕ ХОРА съдебна експертиза СТРАХУВАТ ОТ ИВАН ГЕШЕВ И ЗАТОВА НЕ ИСКАТ ТОЙ ДА СТАНЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР, КАТЕГОРИЧЕН Е ФИЛЧЕВ.

„ Когато кажем „ Гешев “, костовистите чуват „ затвор “. Затова толкоз се опасяват от Иван Гешев и водят неистова битка с всевъзможни средства против избирането му. За да реализират тази цел те са подготвени на всичко, в това число и да дестабилизират страната. Иначе ги чака затвор. Няма да съумеят. Г-н Гешев има нужните качества, с цел да извършва отговорностите си. Иначе бележки по неговата идея може да се създадат, само че това няма решаващо значение “, приключва някогашният основен прокурор Никола Филчев.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР