Винъс Уилямс остави своето име в историята на тениса. Макар

...
Винъс Уилямс остави своето име в историята на тениса. Макар
Коментари Харесай

Бивша номер 1 спокойна за бъдещето на тениса

Винъс Уилямс остави своето име в историята на тениса.

Макар че американката към момента не е прекратила кариерата си, към този момент на 42, по-голямата от сестрите Уилямс просто се забавлява на корта. Все още самата Винъс не е заговорила за отричане, само че за всички е ясно, че рано или късно и този миг ще пристигна и може би той не е по никакъв начин надалеч.

Сега 7-кратната шампионка от шампионатите на „ огромния шлем “ изрази своето мнение за протичащото се в тениса. Бившата номер 1 счита, че хората въобще не си дават сметка за огромна част от нещата на корта и прикани някои почитатели да бъдат по-толерантни.

„ През тези години съм научила толкоз доста и имам скъп опит. Не е по никакъв начин елементарно да излезеш на корта и постоянно да даваш всичко от себе си, както някои хора си мислят. Изобщо не е толкоз просто, излизаш и играеш, тъй като всичко това коства ужасно доста старания. Истината е, че би трябвало да си доста мощен душевен и да се бориш във всяка една обстановка за оптималното. Понякога напрежението е голямо, изтощението също, само че не трябва в никакъв случай да се предаваш.

Младите би трябвало да знаят, че когато загубиш е значимо да си извадиш верните поучения и да приемеш провалянето си с достолепие. Много постоянно, от една загуба можеш да научиш толкоз доста, не всичко е в успеха, в триумфа непременно. Аз съм спокойна за бъдещето на тениса, нашият спорт ще бъде в положителни ръце, тъй като непрекъснато се появяват млади девойки и дами, които са жадни за популярност, в това число има и ужасно надарени американки, които се надявам, че ще носят наслада на моите сънародници през идващите години. Всеки, който желае да се захване с тениса, би трябвало да знае, че е нужно да се посвети напълно на спорта и да направи доста жертви “, сподели Уилямс.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР