Винаги сме подкрепяли изграждането на втори кабинков лифт. Лифтът е

...
Винаги сме подкрепяли изграждането на втори кабинков лифт. Лифтът е
Коментари Харесай

Ангелкова: Винаги сме подкрепяли изграждането на втори кабинков лифт в Банско

Винаги сме подкрепяли построяването на втори кабинков въжен превоз. Лифтът е един от най-екологичните типове превоз.
Това сподели министърът на туризма Николина Анкелкова.
По думите ѝ би трябвало да се одобри проекта за Национален парк Пирин, с цел да може да се предложат разнообразни капиталови планове.
Министърът посочи, че изрично е неразрешено строителството в парка, както и изсичането на дървета.
Тя обаче добави пред bTV, че още веднъж ще има опашки пред лифта в Банско:
" Ако с такова съмнение подхождаме към всяко едно начинание нищо няма да се случи. "
На въпрос дали не може да се усили потенциала на към този момент съществуващия въжен превоз Анкелкова разясни, че единствено операторът на лифта може да реши това.
Министърът планува растеж сред 5-10% за идния зимен сезон. Очаква се повишаване на броя на туристите от Германия и даже от Италия.
Преди дни министърът на околната среда Нено Димов съобщи, че казусът с втория въжен превоз в Банско би трябвало да бъде решен, тъй като се чака към този момент 10 години. Според него доводите срещу втори въжен превоз нямат екологична база. Той даде образец с Австрия, където имало курорт със ски писти, обхващащи 20% от площта, до момента в който в парк " Пирин " този дял бил единствено 0,3%. И изясни, че в този момент колите, с които се качват скиорите на Банско, замърсяват повече.
Димов увери, че нито един План за ръководство на парка не планува капиталово желание отвън строителни уреди – ски писти и прилежащите им уреди. Не може да има да вземем за пример план за градеж на хотел без Оценка на въздействието върху околната среда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР