Винаги съм се притеснявал от риториката на президенти, когато започнат

...
Винаги съм се притеснявал от риториката на президенти, когато започнат
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стоев: Нашият президент ще излезе по-голям путинист от самия Путин

Винаги съм се тормозил от риториката на президенти, когато стартират да приказват за история и по кръчмарски, сподели политологът
Прочетете още
Възможно е президентът Румен Радев да бъде изолиран от неговите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО. Причината е, че до момента пътуванията му са били свързани с това, че той въплъщаваше изпълнителната власт поради служебните кабинети. С одобряването на новото парламентарно болшинство, изпълнителната власт ще си вземе своите функционалности. Това разяснява политологът Стойчо Стоев пред Нова Нюз.

„ Очаквам министър председателят Денков, и външният министър Габриел да бъдат по-активни в пътуванията и да образуват външната политика на България. Радев ще има интернационална интензивност, само че много по-свита ”, обясни политологът.

Стойчев разяснява тона на диалога сред Румен Радев и Володимир Зеленски. Според Стойчев Радев се е опитал чисто електорално да приказва на хората. „ Той е политикът с най-голям рейтинг в страната, който има въздействие върху това по какъв начин тези гласоподаватели образуват своите позиции ”, разяснява Стойчев.

Според него в случай че президентът беше насочен към мира, още при започване на този спор той щеше да потърси отговор на въпроса: „ Защо Русия не употребява мирни средства за своите претенции? ”.

„ Винаги съм се тормозил от риториката на президенти и висши главнокомандващи, когато стартират да приказват за история и то по кръчмарски. Путин приказва по този метод. Не чаках нашият президент да застава на такива неуместни позиции. Казвам го в чисто човешки проект, споделям го от позицията на уверен русофил. Нашият президент ще излезе по-голям путинист от самия Путин, с цел да продължава да стои на тази позиция ”, съобщи Стойчев.

По отношение на ръководещото болшинство у нас, Стойчев разяснява, че визитата на Зеленски няма да изглади ли несъгласията. Причината е, че те „ значително съществуват за пред необятната публика ”, счита политологът.

„ Партньорите в ръководещата коалиция значително се схващат, те не се борят за територии, ясно е във връзка с локалните избори кой къде ще е мощен, кой къде ще завоюва. ГЕРБ са оставили на Политическа партия да поемат отговорност за изпълнителната власт. Докато Бойко Борисов господства парламентарния спор и парламентарната работа. Има баланс на наличието, който дава отговор на салдото на броя депутати, които имат ”, сподели Стойчев.

„ Тези партии от дълго време са уверени, че доброжелателното им съдействие и общо ръководство е единственият потребен ход за тях, за политическото бъдеще и на двете обединения.

Обществото несъмнено се радва, че имаме най-сетне кабинет, подсилен от съответно болшинство. Аз се уморих от кабинети на президента. Президентската власт е еднолична, не чухме нито един път аргументация на това, което се прави. А сега за всеки един закон, за всяко едно предопределение в Народното събрание се задават въпрос, има диспути, става известно обществен напън ”, разяснява Стойчев.  

Според него Българска социалистическа партия с 20 депутати няма по какъв начин да желае оставката на военния министър. „ Като имаш 20 депутати и си социалистическа партия, приказва за обществени политики ”, сподели Стоев. „ Нинова съумя да трансформира Българска социалистическа партия от партия в лидерски план, да обвърже битието на партията с персоналното си съществуване ”, счита Стоев.

Той разяснява и кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София. Според него успеха му не е сигурна.

„ Когато Бойко Борисов за първи път се кандидатира за кмет на София, той беше в апогея на своята известност. Но тогава той върви на балотаж. Колкото и да наподобява София „ синя ”, може да донесе изненади ”, счита Стоев. По думите му като цяло локалните избори в огромните градове са непредсказуеми, а социолозите рядко вършат общински извадки

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР