Винаги около церемонията за Златната топка единственият българин, печелил това

...
Винаги около церемонията за Златната топка единственият българин, печелил това
Коментари Харесай

Стоичков: В България приемаме мигранти, не е вярно, че сме расисти

Винаги към церемонията за Златната топка единственият българин, печелил това отличие - Христо Стоичков - е издирван събеседник от медии по целия свят. Сега той даде изявление и пред Полското национално радио, в което приказва по наболялата тематика, с която българският народен тим се прочу по света в последно време - расисткия скандал по време на мача с Англия през октомври. 

" Не желая да слушам, че българите сме расисти. Такова нещо беше споделил селекционерът на Англия Гарет Саутгейт. Аз не се усещам расист, българите не сме расисти. Имаше 20 хиляди души на стадиона и фактът, че 15-20 простаци измежду тях действаха непозволено, не прави цялата ни нация расистка. "

" Та в България идват доста мигранти, отворихме границите си за тях, а и сходни расистки произшествия не са се случвали преди на други мачове. Ние сме другари с съперника на терена, цветът на кожата не е от голяма важност. Нямаше нищо неправилно на терена, в предходните мачове нямаше кавги и в този момент, поради 15-20 простака, и целият свят твърди, че сме расисти. Ще обясня на Саутгейт, че не сме такива ", съобщи Камата. 

Той показа, че огромна убеденост за спечелването на Златната топка преди четвърт век му е вдъхнал именитият треньор Йохан Кройф, който персонално го хареса и го взе в Барселона. За това е оказал помощ и триумфът с националния тим в Съединени американски щати. 

" Финалът в КЕШ през 1992 година, когато победихме Сампдория на финала, беше доста значим, тъй като извървяхме дълъг път до такава степен. Тогава Роналд Куман вкара гола, а две години по-късно на Световното в Съединени американски щати аз вкарах съдбоносен гол против Германия на 1/4-финалите. Те тогава бяха настоящ международен първенец. "

" Този гол беше доста значим за мен, тъй като на същия ден щерка ми Михаела има рожден ден. Тя изиска да вкарам и това да бъде подаръкът й. Имах опция да вкарам, сътрудниците ми също, само че пристигна директният свободен удар в 75-та минута и вкарах. "

" Това беше доста значимо за кариерата ми. А в нея голяма роля изигра и Йохан Кройф. Той вложи доста време в мен. Докато работеше с мен един ден ми сподели, че ще печеля Златната топка. Тогава усетих, че треньорът има вяра в мен. Той беше неповторим човек, който изискваше доста дисциплинираност и централизация непрекъснато. "

" Ако се случеше да не играя добре, той ме привикваше и даже незабавно ме сменяше, в случай че беше по време на мач. Но подобен е футболът, би трябвало постоянно да играеш на равнище, в случай че искаш да спечелиш Златната топка ", съобщи Камата. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР