Вили Вуцов ще води Янтра в последните седем мача до

...
Вили Вуцов ще води Янтра в последните седем мача до
Коментари Харесай

Вили Вуцов: Свикнал съм да вадя горещите кестени от огъня и не ме е страх

Вили Вуцов ще води Янтра в последните седем мача до края на сезона във Втора професионална лига. Специалистът размени Живко Желев на треньорския пост и се нагърби със задачата да измъкне отбора от рецесията, в която се намира и да го изведе до триумф в борбата за оцеляване. Малцина треньори биха заложили реномето си в тази сложна обстановка, поради нелеката стратегия на тима, само че за Вили Янтра е малко по-специален тим. 

„ Свикнал съм да изваждам горещите кестени от огъня и не ме е боязън. Да, не ми е прелестно, че такава ми е ориста, само че в случай че бяха други събитията и положителни резултатите, най-вероятно нямаше да ме поканят. Аз на Габрово не виждам като на всеки различен град. На този стадион е образът на татко ми, семейството ми е от тук. Нямам право на ези–тура. Дошъл съм, с цел да свършим работа. Ситуацията е доста сложна, тимът е в неприятно игрово и точково положение. Иска се първо да се спасим, по-нататък ще мислим за друго. Трябва да се стабилизира състава игрово, а положителните игри би трябвало да носят и положителни резултати “, показа експертът.

Вуцов разкри какво най-бързо желае да промени в играта на тима. 

„ Гледах последния мач на запис и не ми хареса играта несъмнено, без да упреквам никого. Гледах и срещите със Спартак и Етър. Искам тимът ми да има доста по-голяма изясненост и в двете етапи – в офанзива и в отбрана, желая да има и доста по-голяма експанзия. Като приказвам за експанзия доста хора си мислят, че ще се бием. Не, няма да се бием. Искам момчетата да играят доста по-бързо, да са по-близко до противника, по-бързо да пресират, да потеглят по-бързо с топката и да не ги е боязън. Да няма боязън е най-важното нещо. Аз съм го споделил към този момент на момчетата и го дублирам на всички места – в случай че бием, бият те, в случай че паднем – падам аз. Така че аз съм зад тях и те би трябвало да играят умерено. Да имат самочувствието и спокойствието, тъй като аз съм уверен, че опциите им са напълно други. Просто би трябвало да се провиснал малко, да не помнят всичко неприятно и да играят с най-голямото предпочитание “,

Това ще бъде вторият интервал на Вили Вуцов в Янтра. Първият беше при започване на треньорската му кариера, преди цели 21 години. Тогава младият ментор оказа помощ на Янтра да се пребори за влизане в „ Б “ група, след триумф в баража против Шумен. Под негово управление габровският клуб завоюва и първия си и единствен досега турнирен трофей – Купата на Аматьорската лига, след победа на финала над Родопа с 2:0. „ Ако вършим паралел, то предишния път, когато пристигнах в Янтра, не познавах въобще играчите. Сега съм много по-запознат с момчетата. Има много хора, които познавам, има и по-млади момчета, за което се веселя. Аз не се опасявам да работя с младите, в противен случай, това ми е етикет да работя с по-млади играчи “.

Любопитен факт е, че Вуцов ще направи повторния ди дебют отпред на Янтра с мач против тима, в който последно работи в края на предходната година – Крумовград. Мачът с третия във краткотрайното анулиране е идната събота в южния град.

„ Съдба, какво друго мога да кажа. Няма обаче сантименти във футбола. Вчера се не помни и има вероятно на следващия ден. Ама на следващия ден минава през през днешния ден. Отидох и мисля, че направих много неща за Крумовград. Благодарен съм на всички хора там и няма нито един човек, с който да съм в неприятни връзки или пък да имам неприятни мемоари. На нас ни трябват точки, на тях също им трябват точки. Излизаме, 90 минути сме тежки съперници, по-късно се прегръщаме, целуваме и продължаваме напред. Друг път няма “

За почитателите на Янтра, които натрупаха много отрицателни страсти в последните мачове на тима, Вуцов сподели:

„ Искам да ги накараме още веднъж да се ухилен. Да играем по-добре, те да поддържат тима, да имат вяра в тима и да се подвигаме дружно нагоре. Те да оказват помощ и ние надлежно да ги създадем по-добри, по усмихнати, по удовлетворени. От нас зависи да ги накараме да си вървят след мач щастливи, а от тях – да дойдат и да ни поддържат “

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР