Виктория Томова от тази година вече е номер едно сред

...
Виктория Томова от тази година вече е номер едно сред
Коментари Харесай

Вики Томова: Винаги съм се възхищавала на...

Виктория Томова от тази година към този момент е номер едно измежду българските тенисистки. В момента 22-годишната софиянка е на 144-о място в ранглистата на WTA и съумя да изпревари дългогодишната ни първа ракета при дамите Цветана Пиронкова.

" Няма лесни неща в живота, всеки се бори за нещо в своята сфера. Никога не съм желала да върша нещо друго. Винаги съм желала да се занимавам с това, което сега върша ", показа Томова за Bulgaria ON AIR.

Томова описа и по какъв начин се е срещнала с съветската тенис суперзвезда Мария Шарапова. “Когато упражнявах в академията на Болитиери, един ден пристигна мениджърът на Мария Шарапова и се срещна с мен. Той ме попита дали желая да се срещна с Мария Шарапова. Така се срещнах с нея и разменихме две-три думи.

Като по-малка доста се възхищавах на Мария Шарапова, само че сега не мога да кажа, че имам кумир. Следвам моята игра, моя път. Не бих желала да наподобявам на който и да било. Разбира се, от мъжете постоянно съм се възхищавала на Роджър Федерер, само че не бих споделила, че имам идол”, продължи Томова.

" Станах европейска шампионка до 14 години и това беше може би първият ми по-голям триумф, само че предходната година завоювах шампионат с награден фонд 50 000 $ и играх край с награден фонд 100 000 $. Бях на 490-о място в международната класация след травмата и в границите на няколко месеца стигнах до №150. Може би 50-хилядният шампионат беше стъпката напред за мен.

Никога не се удовлетворявам с това, което съм постигнала, постоянно желая да надграждам. Винаги съм мечтала да вляза в Топ 10. Надявам се един ден да мога да го сбъдна, лек-полек, тъй като при мен нещата не се случват доста бързо. Важното е да имаш воля, да вярваш в себе си и това, което можеш. Разбира се, също и да тренираш здраво”, сподели още българката с най-предно класиране в международната класация сега.

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР