Виктор Орбан лази по нервите на целия Брюксел, включително поставя

...
Виктор Орбан лази по нервите на целия Брюксел, включително поставя
Коментари Харесай

Китайската BYD ще строи завод за EV и батерии в Унгария

Виктор Орбан лази по нервите на целия Брюксел, в това число слага ултиматуми и на България, само че явно реализира задачите си. Европейският съюз е мощно нервиран от преференциалните условия и ухажването, което Унгария дава на китайски компании, с цел да притегли милиардите им в стопанската система си.

Отдавна се приказва, че китайци ще строят цех в Унгария, в този момент към този момент е публично ясно, че това ще се случи. Унгарското държавно управление е спечелило многомилиардната инвестиция за цех за електрически автомобили и произвеждане на акумулатори. Към момента към момента не са ясни съответните параметри по съглашението.

BYD разглеждаше няколко варианти за създаване на индустриална мощ на Стария континент. Изборът им се е спрял на Сегед, в южната част на Унгария.

BYD към този момент има цех за произвеждане на рейсове в страната, само че стремежът да е в челото на автомобилната промишленост в края на десетилетието изисква доста по-сериозна инвестиция.

Правителствен уеб страница в Шънджън, където се намира централният офис на BYD, разгласява известие през октомври, че Орбан и ръководителят и президент на BYD Ванг Чуанфу са се срещали в централата на компанията.

Към момента поръчките на BYD в Европа са огромни, само че изражението им се равнява на малко над 13 000 продажби до ноември, споделят данните на Dataforce. Основните от тях (почти 11 000) се падат на Atto 3.

В Унгария фабрики имат Mercedes-Benz, Audi и Suzuki, новият цех на BMW се чака през 2025 година да стартира да създава Neue Klasse.

Още любопитни вести от автомобилния свят четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР