Виктор Ховланд и Лудвиг Аберг нанесоха унизителна загуба на Скоти

...
Виктор Ховланд и Лудвиг Аберг нанесоха унизителна загуба на Скоти
Коментари Харесай

Европа изгради рекорден аванс срещу САЩ на Райдър Къп

Виктор Ховланд и Лудвиг Аберг нанесоха унизителна загуба на Скоти Шефлър и Брукс Кепка, а Тим Европа построи рекордна преднина пред тима на Съединени американски щати след края на утринните мачове от формата форсъмс (в който двама голфъри от един тим играят с една топка и редуват ударите си) в 44-то издание на отборната конкуренция по голф Райдър Къп, която се организира тази година в италианската столица Рим.


Воденият от Люк Доналд тим водеше с пет точки след края на откриващия ден на игрище Марко Симоне Голф Клъб - Европа взе и четирите дуела на форсъмс, като бе пред американците и в края на петъчния ден на форболс (в който двама голфъри от един тим играят със лична топка), а тази заран продължи да управлява събитията, спечелвайки още една сесия за победен задатък от 9.5-2.5.

Ховланд и Аберг съкрушиха американското дуо с 9 и 7 - най-голямата разлика за победа в който и да е мач с 18 дупки в историята на Райдър Къп. Резултат, който разплака международния номер 1 Шефлър. Макс Хома и Брайън Харман записаха първа цялостна точка за Съединени американски щати, откакто надделяха тандема Шейн Лаури и Сеп Страка, преди Рори Макилрой и сътрудникът му Томи Флийтууд да се оправят с Джъстин Томас и Джордан Спийт. Шампионът на Мастърс Джон Рам и Тайрел Хатън пропиляха преднина от три дупки пред дуото Патрик Кантли и Ксандър Шофел, само че съумяха да победят американския тандем, с цел да подсигуряват на Доналд и компания повече от стабилен задатък от седем точки преди мачовете от форболс следобяд.

Преднината на Европа изравнява най-голямата след три сесии в историята на шампионата, като отборът се нуждае от още пет точки, с цел да си върне трофея от Райдър Къп, до момента в който американците са на път да удължат серията си от загуби на европейска земя. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР