ВиК – Пловдив остава без доставка на тръби, фитинги и

...
ВиК – Пловдив остава без доставка на тръби, фитинги и
Коментари Харесай

ВиК – Пловдив остава без доставка на тръби за големите ремонти и аварии след решение на ВАС

ВиК – Пловдив остава без доставка на тръби, фитинги и свързващи детайли поради прекъсната социална поръчка. С решение от втори март водното сдружение приключва процедурата след 7 месеца обжалване в Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд. Причината е решение на Върховния съд, с което се подрежда процедурата да бъде прекъсната поради нарушавания в параметрите на поръчката.

Тя бе пусната още през август 2021 година, като цената й е 5 млн. лв. с Данък добавена стойност. Процедурата бе разграничена на две позиции – за тръби за водоснабдяване и канализация, а другата за фитинги и свързващи детайли. За първата позиция присъединяване са подали 3 компании, а за втората единствено една.

Именно разделянето на поръчката на две е била атакувана в Комисия за защита на конкуренцията, а по-късно и във Върховен административен съд, а висшите магистрати одобряват довода, че заданието не е законосъобразно. Жалбата идва от софийската компания „ Кад Уотър Трейд България”. На процедура цялата тази сага може да блокира работата по главните обекти, както планови поправки, по този начин и спешни.

Говорителят на ВиК – Пловдив инж. Антон Гълъбов съобщи, че обстановката с поръчката няма по какъв начин да не сътвори усложнения в работата на сдружението. Въпреки това той се надява скоро да бъде решен казусът.

„ В момента приготвяме две поръчки за тръби и фитинги. Едната ще бъде на дребна стойност, с цел да задоволи настоящите потребности и до провеждането на новата огромна процедура. Практиката демонстрира, че огромни поръчки се апелират с месеци”, изясни Гълъбов. Той добави, че закъснение може да има за два огромни планови поправки в Пловдив – Кукленско шосе „ Даме Груев”.

„ За „ Даме Груев” имаме доставка на детайли за канализацията, само че не е нещо, което би провокирало съществено закъснение. По-големите проблеми са на Кукленско шосе, където има да се вършат отклонения и подменят тръби с огромен диаметър. Надяваме се въпреки всичко, нещата да се случат по-бързо”, сподели Гълъбов. Той добави, че дейностите по „ Модър-Царевец” няма да бъдат наранени, защото там полагането на тръбите минава през европейския план, който ще осъществя сдружението.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР