Вижте още В община Плевен цялата налична техника е ангажирана

...
Вижте още В община Плевен цялата налична техника е ангажирана
Коментари Харесай

Сняг затрупа Плевен, обявен е жълт код

Вижте още

В община Плевен цялата налична техника е ангажирана със снегопочистването, оповестяват от пресцентъра на общинската администрация, като информацията е към 10:00 ч. тази заран.

От рано сутринта цялата налична техника е на терен. Извършена е и предварителна обработка на проблематичните пътни сектори със сол и пясък.

Общинската пътна мрежа се поддържа от компания " Инжстрой ". Нейни машини са изпратени и на трите проблематични сектора, където има снегонавявания - пътят сред селата Пелишат и Згалево, Бохот - Тученица - Радишево и Върбица - Буковлък, допълват от Общината.

Кметът на село Върбица е алармирал за проблем с почистването на сектора към село Буковлък. Там има аварирал камион, което в допълнение утежнява ситуацията. Кметът на Славяново е уведомил, че не се почиства пътят към Пордим, само че този сектор е в региона на Областното пътно ръководство, прецизират от общинската администрация.

Всички сигнали, които постъпват на " горещия телефон " на Общината 064/881- 323 за проблематични пътни сектори, се предават незабавно към съответните компании по региони.

По информация на компания " Тролейбусен превоз " няма проблем при обслужването на линиите на публичния превоз в Плевен. Временно е спрян от придвижване електробусът, обслужващ линията Плевен - Гривица.

На територията на общината няма места без електрозахранване.

От Областната администрация оповестиха за Българска телеграфна агенция, че по данни на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " все още няма данни за бедстващи хора. Няма и обитаеми места с прекратено електрозахранване.

По данни на Агенцията " Пътна инфраструктура " е лимитирано придвижването по път II-13 Долни Дъбник - Искър заради снеговалеж и закъсали тежкотоварни коли.

По рано денем бе лимитирано придвижването по I-3 Плевен - Русе в региона на село Гривица поради злополука. Според информацията, подадена към Областната администрация, при случая има починала жена.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР