Вижте още какво пише той в коментар за позицията на

...
Вижте още какво пише той в коментар за позицията на
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Гешев оневинява Борисов за чекмеджето с 2 години закъснение. Медии пригласят

Вижте още какво написа той в коментар за позицията на Екологичен потенциал за експертизата на фотосите с Бойко Борисов и кюлчетата:

" Заглавието на „ 24 часа “ показва подправено, че надали не „ Брюксел “ е правил петорна експертиза, а става дума за вест от българската прокуратура, решила да разгласи с две години забавяне, че фотосите с чекмеджето са подправени.

Заглавието в „ 24 часа” е характерен образец за операция – надали не Брюксел открил с петорна експертиза, че фотосите с чекмеджето на Борисов са подправени. А като прочетеш текста, народен представител от европарламента цитира експертиза на българската прокуратура. Типично е за европарламента една или друга парламентарна група да брани своите.

Заглавието във в. „ Сега” е правилно – „ Гешев оневини Борисов за кюлчетата и еврото с прокурорска експертиза”.

Впрочем, за какво Гешев до момента не е оповестил, че прокуратурата е направила експертиза за фотосите, ами пуска новината на евродепутат? За да пристигна тази вест от Брюксел и „ 24 часа “ да напише по какъв начин Брюксел открил?

По метода, по който ще оповестят за това през днешния ден в новините националните малките екрани, ще се види кого и по какъв начин обслужват.

Който не е схванал – имаме си работа с мафия, която е овладяла страната. Прокуратурата работи като мафия, медии – също. Медии и прокуратура работят в синхрон, не е за пръв път.

Това е осведомителна война. Дума против дума. Прокуратурата голословно може да разгласи, че фотосите са подправени, и като институция доста хора ще повярват. Да, но не. Това са файлове, цифрови фотоси, видни и налични отвред, всеки може да се убеди, в случай че им направи експертиза.

Така беше и със записа по случая с Мишо Бирата – и тогава прокуратура и Министерство на вътрешните работи разтръбиха, че имало операции, но нещо било пипано и т. н. Докато самостоятелни лаборатории споделиха, че записът е достоверен.

Обясненията за експертизата на фотосите са нелепи и напряко комедийни – имало „ многочислени несъответствия в резолюцията на банкнотите спрямо другите обекти на фотосите.” Това минава като пояснение за неспециалисти, само че на фотограф да обясняваш, или на що годе образован човек, че в една цифрова фотография може да има елементи с друга резолюция, е смешно. И в случай че някой е направил монтаж, няма никакъв проблем да направи идентична резолюция на цялата фотография. По-точно противоположното е мъчно, невероятно е в една фотография да направиш друга резолюция на другите обекти в нея.

Имало и „ несъотвтествие в цвета на водните знаци” – това е друга нелепост, тъй като водните знаци на пачките могат да се видят, като се вдигне банкнотата към светлината. Легнали на пачка осветени или полуосветени могат да наподобяват с разнообразни цветови нюанси. Това изказване нищо не потвърждава.

„ Изследването сподели също, че има многочислени промени в характерностите на файловете, манипулирайки датите на снимане на снимките” – оповестява българската прокуратура, или „ Брюксел”, както го показва „ 24 часа”. За това, че на някои (само на някои файлове) са пипани датите на снимане в метаданните, го установихме още с публикуването на фотосите изданията Bird.bg и e-vestnik.bg – по този начин е изработен опит да се прикрие по кое време е снимано. Но това не значи, че фотосите са подправени. На някои от тях даже не бяха пипани датите на снимане и имената на файловете. И опитът да се скрие датата не беше сполучлив, тъй като в метаданните имаше още места, в които е кодирана датата и часът на снимане.

Съкрушително доказателство е и цитатът, че разпитаната камериерка не била виждала пачки и злато в чекмеджето. То не е и нейна работа да бърка по чекмеджета, само че по какъв начин може да е доказателство, че фотосите са подправени това, че някой не бил виждал?

Прокуратурата приказва за фотоси правени в продължение на година и половина. Да, само че по-късно анонимно получихме още фотоси, и се видя, че има правени и по-късно, т.е. интервалът е към 3 години.

Въпрос на въпросите е – какъв брой време й трябваше на прокуратурата да направи една експертиза? Снимките бяха публикувани пролетта на 2020 година, в този момент е лятото на 2022. Ако по този начин работи с престъпността българската прокуратура, по тази причина сме на това състояние. Впрочем Гешев не работи за запазване от престъпност. Той работи за Борисов. И прикрива закононарушения.

Да знае читателят – тези фотоси са правени с три разнообразни смарт телефона, които се пазят някъде и ще излязат в един миг. Вероятно, когато сменят основния прокурор. Има и свидетелки, които са ги правили. И сегашният основен прокурор един ден ще се озове на съд. "

Иван Бакалов,

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР