Виждайки какво става по останалите страни и в частност Великобритания,

...
Виждайки какво става по останалите страни и в частност Великобритания,
Коментари Харесай

Пълен локдаун няма да има, но затягане на мерките - да

Виждайки какво става по останалите страни и в частност Англия, евентуално ще има растеж на инфектираните с новия вид, само че това няма да се отрази на работата на лечебните заведения или на % смъртност.

Това съобщи пред БТВ основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев във връзка появяването на разновидността Омикрон в страната ни.

Според него към края на януари се чака Омикрон към този момент да е станал доминантен у нас и тогава да записваме пик на новите случаи, само че не се ангажира да уточни съответни числа.

Доц. Кунчев заяви, че на следващия ден ще бъде разискван вид за нови противоепидемични ограничения, твърдейки, че всичко ще бъде преценено и " опипано доста деликатно ", изключително във връзка с децата и образователния развой.

На въпрос дали да чакаме цялостен локдаун, здравният контрольор съобщи, че подобен е изключен, защото " удря доста тежко естествения живот на хората ".

Проблемът е, че излизайки от четвъртата вълна, ние отново останахме на една релативно висока база на заболяваемост, означи доцент Кунчев.

По думите му не е имало закъснение с оповестяването на резултатите за Омикрон в страната.

Пробите са взети преди Коледа, сред 20 и 22 декември, само че процесът на секвениране лишава до 10 дни, тъй че няма никакво закъснение, безапелационен бе той.

Според доцент Кунчев Омикрон е изненадал всички със способността си да заобикаля имунитета, даже и при цялостен цикъл на имунизация. Въпреки това той изрази вяра, че с обявената добавка от 75 лв. към пенсиите огромна част от възрастните хора ще се имунизират.

По тематиката с подправените документи здравният контрольор уточни, че досега са подали 32 сигнала и предизвести, че всички забъркани в сходна процедура носят наказателна отговорност.

Накрая на въпрос по кое време ще завърши пандемията доцент Ангел Кунчев съобщи, че това му е третата година на COVID-19, което значи, че " му е време да си върви ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР