Виждам толкова щастливи млади хора, които са получили възможност да

...
Виждам толкова щастливи млади хора, които са получили възможност да
Коментари Харесай

Проф. Чавдарова към бъдещите медици: Най-важният урок е да бъдете човеци

Виждам толкоз щастливи младежи, които са получили опция да учат в най-хубавото здравно висше учебно заведение в България.
През всичките тези години на образование Вие ще получите доста познания. Ще получите доста професионални компетентности от вашите преподаватели, само че съгласно мен най-важният урок, на който Вие би следвало да се научите, е да бъдете индивиди. Защото човеколюбието е най-важното – отношението към пациента, положителната дума, хубавата усмивка ще го стоплят доста повече, в сравнение с всяка друга опция за лекуване. Те вървят ръка за ръка “.
С тези думи заместник-министърът на образованието и науката проф. Албена Чавдарова се обърна към първокурсниците при откриването на новата академична година в Медицинския университет в София. Тя подсети, че през 1917 година в Софийския университет се слага началото на здравното обучение и здравната просвета в България. „ Нека през днешния ден също да почетем първостроителите -тези, които през годините тогава са получили своето обучение в чужбина, само че са се върнали в България да слагат основите на медицината тук във вашата Алма Матер “, прикани проф. Чавдарова.
Тя се обърна и към преподавателите с думите: „ През тези минали години всички ние бяхме сложени в доста тежка обстановка. Надявам се тази обстановка да е към този момент зад тила ни, с цел да можем умерено да работим с нашите студенти присъствено, да можем умерено да правим нашите научни проучвания. Пожелавам Ви да бъдете доста здрави, доста въодушевени и в действителност да развивате Медицинския университет напред, по този начин както до момента са го правили вашите прародители “.
На откриването на новата академична година участваха още министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев, заместник-кметът на София доктор Дончо Барбалов, ректорът на Медицинския университет и ръководител на Съвета на ректорите aкад. Лъчезар Трайков.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР