"Виждали сме много фабрики за производство за контрабандни цигари, но

...
"Виждали сме много фабрики за производство за контрабандни цигари, но
Коментари Харесай

Премиерът с извънредни разкрития за завода за нелегални цигари, който няма аналог в България

"Виждали сме доста заводи за произвеждане за контрабандни цигари, само че толкоз огромна и толкоз добре проведена - не сме! ", това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който дойде персонално на ревизия в село Труд, където през днешния ден бе извършена огромна полицейска интервенция против контрабандата на цигари.

Халето е построено преди една година. То е със специфични шумоизолиращи панели, достъпът до завода е бил следен. Фабриката е била оборудвана с мощен генератор за ток, с цел да не бъде регистриран огромен разход на електрическа енергия. Инсталирана е нова поточна линия.

Всеки месец завъдът е бълвал по 6 хиляди мастер бокса цигари. Те са от марките "Мурати " и "Роял " на "Филип Морис " и са с гръцки надписи, като се допуска, че са предопределени за експорт в южната ни съседка. Загубите за бюджета са сред 15 и 20 милиона, разяснява Борисов. "Точно толкоз, колкото ни трябват, с цел да платим нощния труд на служителите на реда ", посочи министър председателят, представен от "Трафикнюз ".

Акцията е извършена в миг на произвеждане. Задържани са 11 души, търсят се още четирима. Работниците, които са арестувани са молдовци и украинци, които са живеели вътре в самата фабрика. "Те са живеели тук безусловно подмолно. Хранят се тук, упражняват тук, въобще не излизат " разяснява Борисов.

Инвестицията в завода е към 10 милиона лв.. Открит е още един по-малък завод в село Ръжево Конаре, където са осъществявани операциите по нарязването на тютюна. Там служителите на реда са разкрили и особено построен тунел за бягство. При интервенцията е арестуван влекач, претрупан с цигари, коготови за превозване на стойност 1,5 милиона лв.. В самата фабрика също са открити цигари за над 1 милион.

Акцията е взаимна на Специализираната прокуратура, БОП, ДАНС и Агенция "Митници ". "Вчера особено повдигнах въпроса. Но някои хора не си взеха записка. Имаме 3,8 % контрабанда, която е най- ниската в Европа. Но въпреки всичко ни беше доста забавно от къде идват тези цигари. Когато акцията започва, полицията първо откриха цеха в Ръжево Конаре. С Гешев цяла сутри спорихме може ли от там да идват цегарите. Даже се изпокарахме. Но след това откриха и завода " описа детайлности към акцията министър председателят.

Според зам. основният прокурор Иван Гешев се ревизира връзка сред фабриката в Карнобат и фабриката в Труд.









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР