Виетнамски съд осъди днес на 18 години затвор бившия министър

...
Виетнамски съд осъди днес на 18 години затвор бившия министър
Коментари Харесай

18 г. затвор за бивш здравен министър на Виетнам заради скандал с Ковид тестове

Виетнамски съд осъди през днешния ден на 18 години затвор някогашния министър на опазването на здравето Нгуен Тан Лонг за взимане на рушвет, предоха виетнамски държавни медии, представени от Ройтерс.

Лонг беше измамен под отговорност за взимане на подкупи в размер на 2,25 млн. $ след разразилия се скандал, при който локална компания беше упрекната в съглашателство с държавни чиновници, които са упълномощили на държавен проучвателен институт поръчка за произвеждане на повишени цени на създаваните от компанията коронавирус проби, съобщи онлайн вестникът " Фап Луат " (Phap Luat).

По време на процеса Лонг е споделил: „ Сбърках, скърбя “, осведоми вестникът.

Към момента организация Ройтерс не е съумял да се свърже с юристите на Лонг за коментар, съобщи Българска телеграфна агенция.

Присъдата идва вследствие на засилващите се старания на Виетнам във връзка с битката с корупцията в политическите среди, траяла дълги години и с помощта на която стотици висши държавни чиновници бяха разследвани за корупция, като огромна част от тях бяха принудени да изоставен постовете си, в това число някогашния президент Нгуен Суан Фук и двама вицепремиери, добавя Ройтерс.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР