Виена ще разхлаби предпазливо блокирането следващата седмица - месец след

...
Виена ще разхлаби предпазливо блокирането следващата седмица - месец след
Коментари Харесай

Виена отслабва предпазливо мерките срещу COVID-19

Виена ще разхлаби внимателно блокирането идната седмица - месец след неговото въвеждане, съобщи през днешния ден кметът Михаел Лудвиг. Той разкритикува проектите на ръководеното от консерваторите държавно управление за всеобщо облекчение на рестриктивните мерки в страната от 19 май.
От 3 май в австрийската столица би трябвало да отворят още веднъж услугите за търговия на дребно и персонални грижи при строго съблюдаване на условието за носене на маска. Музеите и зоологическите градини също ще отворят порти.
Третото национално заключване на Австрия беше облекчено през февруари. В същото време вкара още веднъж локдаун от 1 април, защото повишаването на броя на инфектираните с английския вид на ковид заплашва да претрупа лечебните заведения, заяви Ройтерс.
През този месец инфекциите в народен мащаб са намалели, само че остават към момента високи - над 1500 дневно. Въпреки това канцлерът Себастиан Курц съобщи предходната седмица, че заведенията за хранене, хотелите и театрите ще отворят още веднъж на национално равнище на 19 май. Провинциите на локално равнище може да вкарат по-строги правила, в случай че е належащо.
„ Ситуацията се усъвършенства, само че въпреки всичко би трябвало да се отнесем доста съществено “, съобщи по време на конференция кметът на Виена, който е представител на левицата, като разгласи, че магазините с несъществено значение ще отворят още веднъж на 3 май, в понеделник.
 Италия разхлабва ограниченията против ковид Италия разхлабва ограниченията против ковид
Считано от 26 април 2021 година Италия вкарва облекчения на ограниченията против ковид в страната като в това число се позволява свободното...
Опозиционните социалдемократи все по-често подлагат на критика прибързаното, съгласно тях, разхлабване на ограниченията, подхванато от ръководещата в Австрия коалиция на и Зелените.
Консерваторите на Курц към момента водят, съгласно изследванията на публичното мнение, само че последните данни демонстрират, че поддръжката им понижава.
„ Що се отнася до известието на държавното управление, че от 19 май ще бъдат отворени доста неща по едно и също време, аз персонално считам, че по този въпрос би трябвало да се работи доста деликатно “, сподели Лудвиг.
Курц съобщи, че облекчаването на рестриктивните мерки ще докара до инфекции, само че имунизирането на рисковите групи би трябвало да ограничи хоспитализациите. Освен това от голяма важност са и други фактори като, да вземем за пример, работните места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР