Виена. Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с Елизабет Кьостингер,

...
Виена. Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря с Елизабет Кьостингер,
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова разговаря във Виена с австрийския си колега Елизабет Кьостингер

Виена. Министърът на туризма Николина Ангелкова беседва с Елизабет Кьостингер, министър на устойчивото развиване и туризма на Австрия. Двете се срещнаха по време на 17-ия Европейски туристически конгрес във Виена, който се открива през днешния ден. Това е главно събитие в региона на туризма по време на австрийското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .
Министър Ангелкова и госпожа Кьостингер подчертаха неразделната връзка сред устойчивостта и туризма, която способства за опазване на статута на Европа като водеща туристическа дестинация в света и разпространение на културните и историческите полезности на Европейски Съюз. Двете се сплотиха и към тезата, че има огромен капацитет за развиване на туризма сред двете страни.
Министър Ангелкова показа пред австрийския си сътрудник резултатите от срещата на министрите на туризма в София, която се организира в границите на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Форумът, проведен от българското Министерство на туризма през февруари 2018 година, събра над 500 делегати от страните членки на Европейски Съюз и Западните Балкани. На форума делегатите подчертаха, че за развиването на туризма е значимо да се употребяват благоприятни условия за финансиране на туристически планове по оперативните стратегии. Тогава във форума в София се включиха Елжбиета Биенковска, европейски комисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и МСП и Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.
Министър Ангелкова насочи публична покана към госпожа Кьостингер да посети България и пожела на австрийското държавно управление сполучливо председателство на Съвета на Европейски Съюз и реализиране на всички заложени цели.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР