Вие сте мързеливи, корумпирани, невежи, необразовани селяни, ще ви изкормим“,

...
Вие сте мързеливи, корумпирани, невежи, необразовани селяни, ще ви изкормим“,
Коментари Харесай

Ето част от заплахите след убийството на Нотариуса: Законът казва смърт за вас, ще ви изкормим

„ Вие сте мързеливи, корумпирани, невежи, необразовани селяни, ще ви изкормим “, „ съдии, защитаващи крадливи политици и контрабандисти “, „ законът споделя гибел за вас “ – това са част от заканите, които съдии в Плевен получават към този момент седмица на формалния си имейл.
Съобщенията стартират след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и след изказванията на арбитър Владислава Цариградска, сподели ръководителят на Окръжен съд-Плевен Весела Любомирова Сахатчиева в „ Тази заран “.
Заплашителни имейли стартират на 19 февруари.
„ Отначало бяха адресирани и съдържаха името на арбитър Владислава Цариградска, само че след това получихме имейли, адресирани общо до съдиите с нецензурни изрази, съдържащи закани. Не са преставали към този момент седмица и към този момент са 44. Това е казус и сме обезпокоени. Ежедневно, даже и в почивните дни и след края на работния ден, ми се рапортуват такива известия и този поток не стопира към този момент една седмица. Притеснени сме и се отразява на организацията на работата на съда. Имейлите започнаха, откакто се случи убийството на Мартин Божанов и след изказванията на арбитър Владислава Цариградска “, сподели Весела Любомирова Сахатчиева.
От неделя стартират да идват имейли и на формалната поща на Районен съд-Плевен, още веднъж с сходни квалификации и закани.
По думите на ръководителя на Окръжен съд-Плевен подателите са три, а известията са написани в първичен жанр от човек, евентуално представящ се за необразован.
„ Не мога да кажа дали става дума за група и дали се касае за едни и същи лица. Обясниха ми, че защото известията се изпращат от gmail, е доста мъчно да се откри местоположението и подателят и сме в очакване. Нямам информация да е формирано досъдебно произвеждане “, добави Любомирова Сахатчиева.
Съдът е алармирал ОДМВР-Плевен, окръжната прокуратура, основния шеф на Групово дело „ Охрана “ към Министерство на правораздаването и отдел „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР