Вие изхвърляте ли храна? И колко често? А, ако можете

...
Вие изхвърляте ли храна? И колко често? А, ако можете
Коментари Харесай

Историята на Джейн или как да не изхвърляме храна

Вие изхвърляте ли храна? И какъв брой постоянно? А, в случай че можете да ограничите хранителното разхищаване?

Все въпроси, които рядко си задаваме в България, само че които подреждат страната ни на едно от челните места в Европа по разхищаване на годна за приложимост храна. Това разяснява за Радио Варна Джейн Димитрова, създател на - приложение, което избавя храна.

Изхвърлянето на храна у нас не е особено единствено за елементарните жители. Правят го и в така наречен ХоРеКа бизнесите (от хотел, ресторант, кафетерия) с храната, която им остава в края на деня. Не дребна част от тях не престават да изхвърлят своите хранителни остатъци било то заради неведение, било то от немърливост.

Самата Джейн Димитрова е на 24 година, работи по Foodobox към този момент година и е отличена с премия за бизнес дама на годината, за нововъведения в бизнеса, от Френско-българската търговско-индустриална камара. Нейният стартъп към този момент си партнира и с Акселератора (UEVA) към Кариерните център в ИУ Варна в границите на програмата Start fot Future.
Как стартира историята на Джейн Димитрова в битката със спасяването на храната у нас и какво може да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР