„Вие – българските лекари, зъболекари, фармацевти, професионалисти по здравни грижи

...
„Вие – българските лекари, зъболекари, фармацевти, професионалисти по здравни грижи
Коментари Харесай

Сербезова към медиците: При пандемията доказахте, че здравето на нацията е ваш приоритет


„ Вие – българските лекари, зъболекари, фармацевти, експерти по здравни грижи и всички, работещи в региона на опазването на здравето, оправдахте упованията и още веднъж доказахте, че здравето на нацията ни е вашият най-висш приоритет. За да го опазят, множеството от вас оставиха на назад във времето фамилиите и персоналните си ползи и застанаха на първа линия в битката против COVID-19, а за жалост, немалка част изгубиха живота си. Заради тяхната всеотдайност и поради напъните, които всички вие полагате ден след ден, спасявайки живота на своите пациенти, обществото ни ви дължи дълбокото си самопризнание “.

Това написа министърът на опазването на здравето Асена Сербезова в своето приветствие до всички медицински експерти по случай на Световния ден на здравето – 7 април.

„ В България над половин век означаваме тази дата и като професионален празник на всички медицински експерти и работещи в региона на опазването на здравето. През последните 2 години обаче честването му мина под знака на COVID-19 – световното предизвикателство, което неизбежно засегна и нашата страна. Празничното въодушевление отстъпи пред тежестта на тестването, пред което бяха сложени всички сфери на социално-икономическия ни живот и най-много здравната. Независимо от професионалната си област, никой от нас не беше квалифициран за това, пред което ни изправи тази нова и непозната действителност “, отбелязва Сербезова.

Здравният министър показва, че „ за следващ път осъзнахме какъв брой значима, виновна и рискована е работата ви и оценихме по нов метод смисъла на здравето освен за всеки човек, само че и за цялото ни общество “.

„ Убедена съм, че с помощта на професионализма, волята и всеотдайността ви през днешния ден посрещаме 7 април с вярата, че най-трудните моменти са останали зад тила ни. Имаме опита, знанията и опциите, които първоначално ни липсваха. Сигурна съм, че каквото и да ни чака отсега нататък, към този момент сме по-подготвени и по-силни. Дължим го на вашия всекидневен труд през миналите две години и на неизчерпаемата мощ на духа, която сте проявявали постоянно, макар несъвършенствата на здравната система. Да ги изгладим е наша обща цел “, написа Сербезова.

„ Знам, че проблемите, трупани с години, са доста, само че можем да ги решим в градивен разговор и взаимна поддръжка. В тази връзка започнахме договаряния, в края на които се надявам да получите достойното възнаграждение, което доказахте, че заслужавате и което да ви стимулира да продължите да работите в нашата страна “, споделя здравният министър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР