“Видяхме страха в очите на властта, видяхме как работи машината

...
“Видяхме страха в очите на властта, видяхме как работи машината
Коментари Харесай

Мая Манолова: Няма да правя партия

“Видяхме страха в очите на властта, видяхме по какъв начин работи машината за операции и фалшификации на изборите ”, заяви Мая Манолова пред Бтв.

Тя напомни, че съгласно ЦИК разликата в гласовете при 100% обработени протоколи е 5%, само че паралелното броене на щаба ѝ регистрира разлика от единствено 3%, а “ромският избор даде задатък от 2,9% за госпожа Фандъкова ”.

Манолова удостовери версията си, че е имало голямо противоречие сред протоколите от СИК и нанесените от ЦИК в формалния уебсайт на комисията, и съобщи, че в Арена “Армеец ” пликовете с протоколите били отваряни преди да стигнат до ОИК-София. Не бяха позволени наблюдаващи, настоя още някогашният омбудсман.

“В целия либерален свят позволяват наблюдаващи, тук имаше по един човек горе – от какво се плашеха ”, попита Манолова. Тя извади обработени протоколи, с празни графи, само че подпечатани. На въпрос от кое място са тези протоколи, Манолова отвърна, че ги има от изборните комисии и настоя, че тези протоколи са преработени по няколко пъти. “Променяни са резултати, колкото пъти са си поискали ”, добави тя и добави, чеекипът й ще внесе тъжба за анулиране на изборите – или в петък (8 ноември), или в понеделник (11 ноември).

“Държава, която може да си разреши да изтекат 5 млн. ЕГН-та, може ли да провежда почтени избори ”, даде нов образец някогашният омбудсман. Мая Манолова даде обещание и да инициира конгрес с всички участници на изборите, за разбор на порочните практики при пазаруването на гласове и с искане за съответни ограничения против тези практики.

“Благодаря на всички, които ме поддържаха, благодаря на тези, които гласоподаваха за мен, макар че не ме харесваха ”, сподели Манолова и видя в това знак, че има изцяло обединяване, показващо опозиция против ръководещите. Тя категорично благодари за поддръжката на Българска социалистическа партия, на центъра, на десните.

„ Доволна съм от изборите и съм задоволена. Видяхме страха във властта и по какъв начин работи машината за фалшификации и операции. Аз и екипът ми бяхме подложени на кална акция, само че все пак Йорданка Фандъкова завоюва с малко. Тя завоюва ромския избор, само че ние ще подадем сигнали до съда, защото има противоречие в протоколите. Хора от столичната администрация са ги отваряли още преди да стигнат до зала „ Арена Армеец “.

„ Няма да върша партиен план. Знам, че има големи страхове и терзания. Тези дни беше уволнена журналистка от телевизия във Варна, тъй като задала неуместен въпрос на новоизбрания остарял кмет. Днес ще поддържа митинга на медицинските сестри. Ще продължа да вдишвам във врата на едноличната власт. С моя екип обмисляме да създадем гражданска самодейност за независимост на словото, почтени избори, правосъдна промяна и ще стъпим на демократични полезности “, сподели още Манолова. След изборите тя се е извинила на брачна половинка си Ангел Найденов и на околните си, тъй като по време на акцията били “размазани ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР