Видяхме истинския Синдзян, който е съвсем различен от това, което

...
Видяхме истинския Синдзян, който е съвсем различен от това, което
Коментари Харесай

Чуждестранни дипломати посетиха Синдзян

„ Видяхме същинския Синдзян, който е напълно друг от това, което разказват западните медии. “ Неотдавна посланикът на Доминика в Китай Мартин Чарлз и други дипломати от 24 страни завършиха обиколката си в Синдзян-уйгурския самостоятелен регион, допряха се до локалната просвета и видяха по какъв начин се развиват стопанската система и обществото там. Много от дипломатите бяха за първи път в Синдзян.

Те посетиха строителни обекти, туристически атракции, антични градове и улици, както и компании от разнообразни сфери. Те видяха Синдзян от голям брой страни. „ Посетихме водния план, земеделската стратегия, зоната за свободна търговия, летищата и туристическите атракции, където разговаряхме с локалните хора и видяхме с очите си положителното развиване на Синдзян “, сподели посланикът на Никарагуа. Според него икономическото развиване на самостоятелния регион е бързо, а правата и свободите на локалните поданици са изпълни предпазени. „ Това е напълно друго от така наречен въпрос за човешките права от западните медии. “

Иранският дипломат съобщи, че в памуковите полета на Синдзян е основана съвременна напоителна мрежа, а локалните земеделци са нараснали доста производството, подобрявайки живота на елементарните хора. „ Те също употребяват съвременни технологии, като дронове, за разпръскването на пестициди “, добави иранският дипломат. Дипломатите споделиха, че това е изцяло друго от „ насилствения труд “, за който приказва Западът, тъй като тук в производството към този момент се употребяват най-модерните машини. Мартин Чарлз сподели, че светът би трябвало да види позитивният облик на Синдзян и „ да кажем на интернационалната общественост, че информацията, популяризирана от Запада, е погрешна “.



Освен това дипломатите се срещнаха и с локалните ислямски духовници и танцуваха дружно с жителите, с цел да почувстват елементарния им живот.

През последните години повече от 2000 държавни лица, религиозни фигури и публицисти от над 100 страни и интернационалните организации посетиха Синдзян. Те схванаха, че зад слуховете и лъжите за този самостоятелен регион са скрити политически цели, с които западните медии клеветят Китай.

Данните също демонстрират същинския Синдзян. До края на 2020 година бедността в региона е отстранена, а през първата половина на тази година Брутният вътрешен продукт е достигнал 854,2 милиарди юана, което е с 5,1% повече на годишна база. Броят на туристите в Синдзян през първите 6 месеца на годината е бил 102 милиона, или с 31,49% повече, а осъществените приходи от туризъм са достигнали 92 276 милиони юана. Като значимо сухопътно пристанище в Западен Китай, Синдзян играе значима роля в построяването на самодейността „ Един пояс, веднъж “. Чрез тази обиколка задграничните дипломати с персоналните си прекарвания демонстрират на света, че същинският Синдзян е тотално друг от това, което разказват западните медии.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР