Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива

...
Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без действителна смяна на системата
За това зове съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов президента Румен Радев в своя позиция във.

Защото сме заложници на статуквото от 1991 година, когато беше призната новата ни Конституция. Властта е пленник на пазарлъка сред партиите – народът няма думата. Той може единствено да гласоподава за парламент за своя тим и след това да следи метаморфозите и да се чуди тези какви ги правят, нали друго обещаваха… Както в далечната 2005 година Национална движение „Симеон Втори" се яви на изборите като главен конкурент на Българска социалистическа партия, само че след това се гушнаха и управляваха дружно с тях и Движение за права и свободи, а потресът от корупционните схеми на това ръководство докара на власт Бойко Борисов, напомня в поста си Веселинов.

Той припомня също,че този циничен кръг се върти от дълго време и само сериозна конституционна промяна и промяна на системата могат да изведат обществото от мъката, в която беше хвърлена България последната година и половина.

Цялата позиция на съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация може да прочетете тук >>>

Днес президентът стартира съвещания за бъдещо ръководство на страната. Безнадеждна кауза… Бруталното опълчване и разделяне вкара окончателно страната в безвремие. И нито консултациите, нито новите избори ще трансформират нещо. Защото сме заложници на статуквото от 1991 година, когато беше призната новата ни Конституция. Властта е пленник на пазарлъка сред партиите – народът няма думата. Той може единствено да гласоподава за парламент за своя тим и след това да следи метаморфозите и да се чуди тези какви ги правят, нали друго обещаваха… Както в далечната 2005 година Национална движение „Симеон Втори" се яви на изборите като главен конкурент на Българска социалистическа партия, само че след това се гушнаха и управляваха дружно с тях и Движение за права и свободи, а потресът от корупционните схеми на това ръководство докара на власт Бойко Борисов. Сега същото Българска социалистическа партия ръководи с Демократична България и се води за мощ на смяната. Утре може да се прегърне с ГЕРБ… Или още по-вероятно главните антагонисти ГЕРБ и Политическа партия да се вземат след изборите в името на „ евроатлантизма “. Е, с някакви условия и ангажименти за пред света, само че неприятният усет ще остане.

И този циничен кръг ще се върти до тогава, до момента в който народът не стартира да гласоподава директно за изпълнителната власт! На два тура, както за кметове. Той самичък да си избере по-малкото зло, а партиите в Народното събрание единствено да управляват ръководството.

Затова приканвам Президента, който има право да внесе план за изменение на Конституцията, да стартира съвещания и по тоя въпрос. Имат ли партиите в Народно събрание предпочитание за същинска смяна? Сигурно – не, само че би трябвало да се опита. Все още има време да се одобри сходен план и да се върви към избори не за Обикновено, а за Велико национално заседание, което да върне легитимността на изпълнителната власт и рестартира българската държавност.

Иначе следва мъка и безконечни партийни пазарлъци за власт и пари…

А за народа – отвращение!

Предложенията за конституционни промени, показани от съпреседателите на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди на обща конференция, може да прочетете
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР